коли вдбулась перша свтова вйна

Коли вдбулась перша свтова вйна

Задать свой вопрос
1 ответ
 Перша свтова вйна 1914 1918 рр. стала одним з найбльш кровопролитних масштабних конфлктв в стор людства. Вона почалася 28 липня 1914 року завершився 11 листопада 1918 У цьому конфлкт брали участь 38 держав. Якщо говорити про причини Першо свтово вйни кратко, то, з упевненстю можна стверджувати, що спровокували цей конфлкт серйозн економчн протирччя склалися в початку столття сплок свтових держав. Так само, варто вдзначити, що, ймоврно, снувала можливсть мирного врегулювання цих суперечностей. Однак вдчуваючи зрослу мць, Нмеччина Австро-Угорщина перейшли до бльш ршучих дй.перейшли до бльш ршучих дй.

Учасниками Першо свтово вйни стали:

з одного боку Четверний союз, в який входили Нмеччина, Австро-Угорщина, Болгаря, Туреччина (Османська мперя);
з ншого блок Антанта, який складали Рося, Франця, Англя союзн крани (таля, Румуня багато нших).
Початок Першо свтово вйни було спровоковано вбивством спадкомця австрйського престолу ерцгерцога Франца-Фердинанда його дружини членом сербсько нацоналстично терористично органзац. Вбивство, вчинене Гаврилом Принципом, спровокувало конфлкт Австр з Сербю. Нмеччина пдтримала Австрю вступила у вйну.

Хд першо свтово вйни сторики подляють на пять окремих вйськових кампанй.

Початок вйськово кампан 1914 р датуться 28 липня. 1 серпня набула вйну Нмеччина оголошу вйну Рос, а 3 серпня Франц. Нмецьк вйська вторгаються в Люксембург , пзнше, Бельгю. У 1914 р найважливш под Першо свтово вйни розгорнулися на територ Франц сьогодн вдом пд назвою Бг до моря. Прагнучи оточити вйська соперника, обидв арм рухалися до узбережжя, де в итог замкнулася лня фронту. Франця зберегла контроль над портовими мстами. Поступово лня фронту стаблзувалася. Розрахунок нмецького командування на швидке захоплення Франц не виправдався. Оскльки сили обох сторн були виснажен, вйна набула позицйного характеру. Так под на Захдному фронт.

Вйськов д на Схдному фронт почалися 17 серпня. Росйська армя почала наступ на схдну частину Прусс спочатку воно виявилося цлком успшним. Перемога в Галицько битв (18 серпня) була прийнята бльшою частиною суспльства з радстю. Псля ц битви вйська Австр вже не вступали в серйозн бо з Росю в 1914 р

Не дуже вдало розвивалися под на Балканах. Захоплений ранше Австрю Белград був вдбитий сербами. Активних бов в Серб в цьому роц не було. У тому ж, 1914 проти Нмеччини виступила Японя, що позволило Рос убезпечити азатськ кордону. Японя приступила до дй з захоплення острвних колонй Нмеччини. Однак, Османська мперя вступила у вйну на боц Нмеччини, вдкривши Кавказький фронт позбавивши Росю зручного сполучення з союзними кранами. За пдсумками на кнець 1914 р жодна з кран учасниць конфлкту не змогла домогтися поставлених цлей.

Друга кампаня в хронолог Першо свтово вйни датуться 1915 роком. На Захдному фронт вдбувалися найжорстокш бойов зткнення. Франця Нмеччина робили вдчайдушн спроби переламати ситуацю на свою користь. Однак, величезн втрати, понесен обома сторонами, так не привели до серйозних итогв. Фактично лня фронту до кнця 1915 не змнилася. Н весняний наступ французв в Артуа, н операц, що провозяться в Шампан Артуа восени, ситуац не змнили.

Ситуаця росйською фронт змнилася на грше. Зимове наступ погано пдготовленою росйсько арм быстро перетворилося на Серпневе контрнаступ нмцв. А в итог Горлицького прориву нмецьких вйськ Рося втратила Галичину , пзнше, Польщу. сторики вдзначають, що багато в чому Великий вдступ росйсько арм було спровоковано кризою постачання. Фронт стаблзувався лише до осен. Нмецькими вйськами був зайнятий захд Волинсько губерн частково повторював довонн кордони з Австро-Угорщиною. Становище вйськ так само, як у Франц, сприяло початку позицйно вйни.

Кацнельсон Семён
Можу ще додати
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт