написати повдомлення на тему:Вплив Взант на вропу

Написати повдомлення на тему:
Вплив Взант на вропу

Задать свой вопрос
1 ответ

Взантйский вплив на укранську культуру був величезний, довговковий, вн ще й сьогодн помчаться в нас на кожному кроц в усй нашй культур.

Взантя це мати православно ври, це вона защепила свтло ври Христово. Тому зрозумти нам взантйську культуру це глибше зрозумти культуру свою власну, культуру укранську, саму нашу душу.

Взантя це праджерело нашо ври, а тим самим праджерело нашого укранського духа, нашо духово культури.

Укранц гордяться тим, що джерело хньо культури не варварський (на т часи) Рим, але власне високо культурна, глибоко християнзована Взантя.

цим ми нчим не понижумо сво культури, вказуючи, що вона зродилася на взантйськй основ, ми тльки вказумо на найбльше благородне джерело, з якого ми довг вки пили свою цлющу воду. Усю сприйняту високу культуру ми належно знацоналзували, цебто поднали зо свою, чим перетворили в нову укранську культуру.

Культура наша до прийняття Православно Ври була мала, була зовсм ншого напрямку, бо була поганська. Для сусдв взантйцв ми, руси-укранц, були чистими вандалами. Напр. Патрярх Фотй в свох Омлях 51 52-й 860 року зве русв: "Руси це скифський брутальний люд", "люд невдомий (нам) безчисленний, варварський, кочовий".1 довг вки, з кн. Володимира Большого починаючи, Русь-Украна очень пильнувала переймати й соб защплювати високу культуру свого могутнього сусда, Взант, а тим самим перестати бути варварською. Усе найголовнше в нашй культур брали ми з Взант.

Взантйська культура була велика й глибока, на ввесь тодшнй свт славнозвсна, тому нема нчого удивительного, що кн. Володимир так прагнув прийняти, охрестив Украну року 988-го в взантйську Православну Вру. Що кн. Володимир Святий прийняв саме взантйську Православну Вру, у тому була його глибока сторична мудрсть Божа опка над нами, тим ми зберегли для себя, як словянську нацю, набувши соб вдповдну нам по духов Схденьку Вру й культуру, найкращу на той час у свт.

Коли б ми прийняли були Католицтво, то нас би до останку поли так "варварськ" напасн народи, як нмц, угорц, поляки. Нмц, взагал католики були й запеклими ворогами словян, вони винародовили б Украну-Русь проковтнули б , як це вони зробили, скажемо, з лужичанами й н. пвнчними словянами.

Взантйський вплив на Украну був надзвичайно сильний, з часом захопив у нас увесь народ, ус його класи, тод як пзнший захднй вплив захоплював у нас головно саму нтелгенцю, малюсенько поширюючись серед народу, бо вн не вдповдав його духов. вплив цей був дуже давнй.3

"Хоч взантйський вплив не захоплював вс людини, не позбавляв свох нацональних ознак, зате вн у свой ланц захоплював усе населення згори додолу, з однаковою силою просякав в ус його класи. Вн, цей взантйський вплив надавав давньому громадянству таку духову цлсть".4

Це високо ваги свдчення, бо це ключ до зрозумння укрансько душ, укрансько духово культури. Т культури, на якй ми зросли й навки позосталися в нй. Позосталися вс, хоч дехто й змнив пзнше свою Вру.



, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт