Завдяки чому Карлу Мартеллу вдалося зупинити просвання арабв?

Завдяки чому Карлу Мартеллу вдалося зупинити просвання арабв?

Задать свой вопрос
1 ответ

Наприкнц VII ст. дино Франксько держави фактично не снувало. Араби, захопивши Пренейський пвострв, просувалися дал на захд, у земл франкв. Боротьбу проти завойовникв очолив майордом Карл Мартелл (Молот; 715-741). Вн, як взантйський мператор Лев Н савр, розумв, що без власно кнноти не зможе зупинити арабв. Лише добре озброний кннотник, здатний до дальних походв швидкого пересування, мг стати перепоною загарбникам. Але спорядження вершника було дуже дорогим (дорвнювало вартост 18-20 корв), простий франкський вон не мг його придбати.

Для придбання збро жеребцов Карл почав вдбирати земл у церкви надавати х у довчне володння вонам за умови несення ними вйськово служби. Селяни, як жили на цих землях, повинн були утримувати свою працею нових володарв. Таку форму володння землею окрестили бенефцю (вд лат. beneficium благодяння). З створенням важко кнноти було започатковано середньовчне рицарство (вд нм. Ritterвершник, кнний вон).

Спираючись на кнне вйсько, Карл Мартелл 732 р. розбив арабв пд Пуать. Ця битва, як перемога, здобута за 14 рокв перед тим пд Константинополем Левом III савром, мала виршальне значення для дол вропейсько християнсько цивлзац середньовччя: було зупинено наступ арабо-мусульманського свту на вропу.

Денис Лухинска
Сяп
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт