Пдскажить, як тертор захоплювала Вавилонська держава за часв правлння мператора

Пдскажить, як тертор захоплювала Вавилонська держава за часв правлння мператора Хаммурап?
Подскажите, какие местности завоевывала Вавилонская держава, когда управлял Хаммурапи??

Задать свой вопрос
1 ответ
Вавлонське держава розташовувалося в Азатському Межирччя (мж рками Тигр вфрат). Перш держави на цй територ виникли на початку 3-го тис. до н. е.. Це були невелик м100-держави, у громадському державному лад яких тривалий час збергалися пережитки родоплемнно органзац. Найдавншим населенням крани, що заклав основи цивлзац у Межирчч, були шумери. Вд цього народу отримало свою назву держава Шумер, сторя якого нарахову см столть.

На пвнч вд шумерв в Межирчч проживали аккадци, як поступово захопили всю територю Шумера створили потужне Шумеро-Аккадское царство, що проснувало майже 100 рокв.

Близько 2000 р. до н. е.. Межирччя було захоплено кочвниками-амореями, що перемогли Шумеро-Аккадское королевство обширно розселилися на його територ. Одним з х опорних пунктв став Вавилон, колишнй большим поселенням уже в останн столття снування Шумеру.Зручне географчне положення забезпечувало пднесення Вавилона. Вн 100 столицею невеликого королевства. Перш п'ять вавлонських царв значно розширили сво володння. При шостому цар, Хаммурап, Вавилон став столицею величезно держави, що включав бльшу частину Межирччя. Створене Хаммурап держава, що отримала назву "Вавилон" на м'я його столиц, було великим, але не сильним. Псля смерт Хаммурап Вавилон зазнала ряд важких поразок вд свох сусдв, в 1595 р. до н. е.. Ветхо-Вавлонське царство було знищено хетами касситами, правлячими Межирччям близько 400 рокв.

Новий пдйом Вавилон пережива в VII-VI ст. до н. е.. Перод з 626 по 539 р. до н. е.. визначаться як час снування Ново-вавилонського, або халдейського, королевства. При Навуходоносора II Ново-Вавлонське королевство перетворилося на могутню державу. Це був час зростання большого землеволодння, розквту рабовласницьких вдносин. Великий розвиток отримали ремесло торгвля, здйснювалося будвництво грандозних храмових, оборонних ригацйних споруд. Опорою очень царсько влади служило жрецтво, колишн виразником нтересв торговельно-рабовласницько верхвки суспльства. Псля смерт Навуходоносора Вавилоном заволодв перський цар Кр.

2. Суспльний державний лад Стародавнього Шумеру

Суспльний державний лад Стародавнього Шумера характеризуться збереженням пережиткв родоплемнно органзац. Особливост ведення сльського господарства, пов'язан з необхднстю органзованого зрошення, зумовили снування територальних громад.

Величезну роль в житт Шумера вдгравало жрецтво, яке становило вищ верстви шумерського суспльства. Храми були центрами управлння сльським господарством.Спочатку вони не мали власно земл, кожне село видляла длянку земл, який оброблявся селянами-общинниками, а збраний з нього врожай вддавали храму. Поступово храми привласнили ц земл стали вести на них самостйне господарство.

У Шумер досить рано була допустима купвля-продаж земл, це стало основою збльшення храмових земель. Частина земель здавалася в оренду. Обширно застосовувався на храмових землях найману працю безземельних селян. Храми органзовували прокладку каналв, збирали податки, управляли життям сусднх мст сл.

Бльше половини населення становили родов общинники. Общинн земл були вихдною точкою для розвитку частного землеволодння та купвл-продажу земл.

Рабв в Шумер було малюсенько - в главному полонен або куплен чужинц. Розрзнялися раби храму раби приватних осб.

Общинники, як втратили зв'язок з громадою, мали правовий статус клнта , володючи особистою волею, перебували в економчнй залежност вд храмв приватних осб.

Шумер не був диною державою. На його територ перебувало клька десяткв самостйних мст та областей. Найбльш вдомими були м100 Ерду, Ур, Лагаш, Умма, Урук, Кш.

На чол м100 област стояв правитель, що носив титул енс (патес). Це був верховний жрець головного мського храму. У раз якщо влада правителя виходила за рамки мста, правителю присвоювався титул лугаля. Функц х були однаков й зводилися до управлння громадським будвництвом ирригацией, храмовим господарством; вони очолювали общинний культ, командували вйськом, головували у рад старйшин народних зборах.

Рада старйшин народн збори обирали правителя, давали йому рекомендац у всх найважливших справах, проводили загальний контроль за його дяльнстю, здйснювали трибунал керування общинним майном. Таким чином, це були органи, обмежували владу правителя.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт