хто такй.консул,народний трибун,сенатор,теран

Хто такй.консул,народний трибун,сенатор,диктатор

Задать свой вопрос
2 ответа
Консул -должностное личико,которое исполняет консульские функции , которые поручает правительство.
Консул (лат. consul)  назва дипломатично посади представника крани в нших кранах, покликаного пдтримувати та обслуговувати у певних питаннях громадян власно крани; також титул, в античн часи, у Середньовчч та в Новй стор.

Народн трибуни (лат. tribuni plebis, букв.  плебейськ трибуни)  у Стародавньому Рим посадов особи, як щорчно (з 494 р. до н. е.) обиралися з числа плебев на зборах по трибах. Спочатку обиралися 2 народних трибуни, а з 457 р. до н. е.  10.

Сенатор (лат. senator)  посада звання у Стародавньому Рим, Реч Посполитй та Большому князвств Литовському. Сьогодн  одна з державних посад у США. У Рос у розмовному мовленн сенаторами також зовуть членв Верхньо палати парламенту (Ради Федерац).

Диктатор (лат. dictator вд dicto  диктую, наказую)  термн, який залежно вд контексту може означати:

У Стародавньому Рим посадову особу, наделену усю повнотою державно влади, що призначалася за пропозицю сенату у випадку зовншньо чи внутршньо небезпеки, яка загрожувала республц (для ведення вйни, придушення повстання й т. н.).Особу, що ма необмежену владу в якйсь галуз нав'язу свою волю ншим.Переносно  того, хто гнору колегальнсть, допуска грубе адмнстрування.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт