повдомлення про першу навколосвтню подорож

Повдомлення про першу навколосвтню подорож

Задать свой вопрос
1 ответ
Частина 1
В експедицю готувалося п'ять кораблв з припасом харчв на два роки. Магеллан сам особисто стежив за навантаженням та упакуванням продуктв, продуктв спорядження. Магеллан командував Триндадом. Сантьяго командував Жуан Серран брат Франсишка Серрана, врятованого Магелланом в Малацц. Трьома ншими кораблями командували представники спансько знат, з якими у Магеллана вдразу почалися конфлкти. спанцям не подобалося, що експедицю команду португалець. Крм того, Магеллан приховував передбачуваний маршрут плавання, це викликало невдоволення каптанв. Протистояння було досить серйозним. Каптану Мендос навть було передано спецальне вимога короля припинити сперечання пдкоритися Магеллану. Але вже на Канарських островах Магеллан одержав вдомост про те, що спанськ каптани домовилися мж собою прибрати його з посади, якщо вважатимуть, що вн м заважа. 20 вересня 1519 року флотиля на чол з Магелланом вийшла з порту Санлукар-де-Баррамеда (гирло рчки Гвадалкввр). Незабаром на ескадр розгорвся конфлкт[20]. Каптан Сан-Антоно Картахена, який був представником корони у плаванн пд час одного з рапортв демонстративно порушив субординацю став називати Магеллана не каптан-генерал (адмрал), а просто каптан. Картахена був другою особою в експедиц, за статусом майже рвним командиру. Протягом деклькох днв вн продовжував це робити незважаючи на зауваження Магеллана. Тому довелося терпти це, поки каптани всх кораблв не були скликан на Триндад для виршення питання про долю матроса-злочинця. Забувшись, Картахена знову порушив дисциплну, але на цей раз вн був не на свому судн. Магеллан особисто схопив його за комр оголосив заарештованим. Картахен позволили знаходитися не на флагманському корабл, а на кораблях спвчуваючих йому каптанв. Командиром Сан-Антоно став родич Магеллана Алвару Мшкта.
Левтина Юлия
Вийшовши з протоки, Магеллан 15 днв йшов на пвнч, дйшовши до 38ю.ш., повернув на пвнчний захд, а 21 грудня 1520 року, дйшовши до 30ю.ш., повернув на пвнчний захд. Флотиля пройшла по Тихому океану не менше 17 тис. км. Не готова до такового переходу експедиця вдчувала величезн труднощ.
Jelina Shurshaleva
Пд час плавання експедиця дйшла до 10 C. ш. виявилася помтно пвнчнше Молуккських полуостровв, до яких прагнула. Можливо, Магеллан хотв переконатися, що вдкрите Бальбоа Пвденне море частиною цього океану, а можливо, вн побоювався зустрч з португальцями, яка для його пошарпано експедиц закнчилася б плачевно. 24 счня 1521 року мореплаватели побачили безлюдний острв (з архпелагу Туамоту).
Эвелина Самсонян
Висадитися на нього не було можливост. Через 10 днв був виявлений ще один острв (в архпелаз Лайн). Висадитися теж не вдалося, але експедиця наловила акул для прожитку.
Леха Юданчев
6 березня 1521 року флотиля побачила острв Гуам з групи Маранських полуостровв. Вн був заселений. Човни оточили флотилю, почалася торгвля. Невдовз з'ясувалося, що мсцев жител крадуть з кораблв все, що попадеться пд руку. Если вони вкрали шлюпку, вропейц не витримали. Вони висадилися на острв спалили село полуостров'ян, убивши при цьому 7 осб.
Андрей Розвадовский
Псля цього вони забрали човен захопили свж продукти. Острови були назван Злодйських (Ландронес). При догляд флотил мсцев жител переслдували корабл на човнах, закидаючи х камнням, але без особливого успху.
Ангела Чербаджи
Через клька днв спанц першими з вропейцв досягли Флппнських полуостровв, як Магеллан назвав архпелагом Святого Лазаря. Побоюючись нових зткнень, вн шука безлюдний острв. 17 березня спанц висадилися на полуостров Хомонхом. Перехд через Тихий океан закнчився. На полуостров Хомонхом був влаштований госпиталь, куди перевезли всх хворих.
Леха Кундрюцков
Свжа жа швидко вилкувала морякв, флотиля рушила в путь серед полуостровв. На одному з них раб Магеллана Енрке, який народився на Суматр, зустрв людей, що говорять його мовою. Коло замкнулося. Вперше людина обйшов землю.
Духовник Михаил
7 квтня 1521 року експедиця увйшла в порт Себу на однойменному полуостров. Мсця були цивлзован, з вропейцв навть спробували взяти торговельну мито. спанц вдмовилися платити, а опинився в мст мусульманський купець порадив раджа не воювати з вропейцями, вимога була знята
Кирюха Лишнев
Почалася жвава торгвля. За залзн вироби остров'яни просто вддавали золото продукти. Вражений мощью спанцв х зброю, володар острова раджа Хумабон погоджуться вддатися пд владу спанського короля незабаром хреститься пд м'ям Карлос. 
Даниил Васельков
Слдом за ним хреститься його см'я, безлч представникв знат простих полуостров'ян. Протегуючи новенькому Карлосу-Хумабону, Магеллан намагався привести пд його владу якомога бльше мсцевих правителв.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт