твр на тему "вшан злля- символ любов до рдного краю"

Твр на тему "вшан злля- знак любов до рдного краю"

Задать свой вопрос
1 ответ

Поема вдомого укранського поета Миколи Вороного вшан-злля розповда про цкав сторнки стор Украни, як стосуються княжо доби, про долю половецького юнака, який забув свою Батьквщину, потрапивши у полон.

Така бда, як неволя, полон, а то й просто необхднсть жити в чижих краях, не обходила укранцв багато столть. У полон до ворога вони потрапляли, захищаючи рдну землю або приймаючи участь у визвольних вонних походах. Довгий час наш люд поневолювали пд час набгв кримськ татари, турки та нш вороги. Вони плюндрували нашу землю, брали у полон чоловкв, забирали в неволю дтей та жнок. Дти, як росли на чужин, нередко забували свою Батьквщину, а нколи навть ставали вонами у ворожому укранцям вйську.

Хоча в поем М. Вороного вшан-злля мова йдеться про под давно минулих часв, але тема та дея цього поетичного твору перегукуються з сучаснстю. Адже укранц були змушен розлучатися з свою Батьквщиною не тльки у часи Кивсько Рус.

За сюжетом поеми юнаков-половцю про рдну Украну нагадало вшан-злля, чарвна степова рослина. Нам добре вдомо, що укранц, як ставали вигнанцями не за сво воли, як надовго покидали рдну землю, у важку далеку, а часом смертельно небезпечну дорогу брали з собою якусь рч, яка б могла м нагадувати про Батьквщину. Частш усього це були вишиван сорочки рушники, насння барвнку або чорнобривцв, а то й просто жменьку рдно земл, завернуту у хустинку. Та у юнака, який ще в дитинств потрапив у полон до половцв, усього цього не було. Але спляче серце молодого половецького невльника усе ж проснулося, причому розбудила його тоненька глочка звичайно степово трави, яко так багато в рдних укранських степах.

Закнчуться поема М. Вороного оптимстично: юнак, який вже вважався сином половецького хана, згаду рдну Украну вируша в далеку дорогу, в темну нч, ярами та бараками невтомно простуючи до рдного степу разом з старим мудрим вщуном.

Укранська сторя, на жалко, завжди складалася так, що з-за кордону до свох батькв ддв х нащадки не завжди могли повернутися. Тльки за часи незалежност укранц, як волею дол опинилися на чужин, отримали можливсть повернутися до рдного краю чи хоча б навдатися до Украни побачити землю свох предкв. Довг роки живучи на чужин, вони змогли зберегти пам'ять про Батьквщину, зберегти укранськ традиц мову. Я размышляю, що нам треба повчитися у таких людей, щоб не стати схожими на половецького юнака, пам'ять про рдну землю якому повернуло лише чарвне злля.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт