Зовншнсть Робна Гуда його вчинки , моральн якост та стосунки з

Зовншнсть Робна Гуда його вчинки , моральн якост та стосунки з людьми,,, даю 30 балв ,

Задать свой вопрос
1 ответ

Робн Гуд (англ. Rob in Hood Роб у каптур) герой середньовчних англйських народних балад, ватажок лсових розбйникв, який за переказами дяв з свою толпою в Шервудському лс бля Ноттнгема боровся за справедливсть грабував багатих лицарв священикв, вддаючи здобич бднякам. Його вважають нацональним гером Англ.

Робн легендарний благородний розбйник, який грабував жадбних багатв роздавав грош бднякам. За переказами, вн дяв з свою зграю в Шервудському лс бля Ноттнгема боровся за справедливсть грабував багатих, вддаючи здобуте бднякам. Вн уособлював благородство, справедливсть, був захисником слабких знедолених. Спокйний, холоднокровний Робн Гуд з палаючим серцем став справжнм гером для всього свту про нього було знято багато кнофльмв написано багато книжек.Особистсть макета цих балад легенд не встановлена. Ймоврно, вн живой на початку XV столття, пд час правлння короля Едуарда II, або навть пзнше: в однй з балад д царица Кетрн, яку нод ототожнюють з Катериною Арагонською (14851536 роки). Проте, нараз найбльшою популярнстю користуться художня верся Вальтера Скотта, згдно з якою Робн живой у другй половин XII столття (тобто був сучасником Рчарда Левине Серце оанна Безземельного). На користь першо верс проти верс Скотта разговаривать ряд сторичних деталей: так, змагання з стрльби з лука стали проводитися в Англ не ранше XIII столття.

Балади про Робн Гуда були записан ще в XIV столтт, що зумовило порвняно невелику варативнсть сюжетв. В однй з найповнших зброк англйських балад, опублкованих Френссом Чайлдом в XIX столтт, налчу 40 творв про Робн Гуда.

За одню з версй Робн був йоменом, тобто вльним ремсником або селянином, в нших версях вн поста несправедливо знедоленим дворянином. Батьквщиною Робна Гуда називають селище Локсл, за назвою якого нод називають самого Робна. Його лсова армя налчу клька десяткв вльних стрльцв. Ус вони вдмнн лучники, смлив, винахдлив по-свому шляхетн люди. Найпопулярншими героями цього епосу поряд з самим Робн Гудом його помчники Малюсенький Джон (також: Малюк Джон, Малятко Джон, Крихтка Джон), Брат Тук, Влл Скарлет (також: Скарлок, Скарлет, Скедлок, Скетлок), Мач, син мрошника, дружина Робна два Меран. Головними супротивниками розбйникв шериф Ноттнгемський лицар Гай Гсборн.

Робн Гуд один з небагатьох, поряд з владыкой Артуром, легендарних геров англйських балад, що вийшли за рамки фольклору стали важливою культурною реалю, на теми балад про нього пишуть лтературн твори, ставлять спектакл, знмають численн фльми.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт