Пояснть значення крилатих висловв з троянського цикла мфв: "Троянський кнь", "Яблуко

Пояснть значення крилатих висловв з троянського цикла мфв: "Троянський кнь", "Яблуко розбрату", "Ахллесова п'ята". Як епзоди давнх оповдей розкривають хнй змст?

Задать свой вопрос
1 ответ

1) Вислв "ахллесова п'ята" означа вразливе мсце в людини.

Одним з головних геров Троянсько вйни був юний Ахллес. Вн уславився своми подвигами, хоробрстю, непереможнстю. Коли вн був зовсм малюсеньким, його мати, богиня Фетда, скупала його у водах священно рчки Сткс. Вдтод Ахллес не боявся н стрли, н клинка. Тло його стало невразливим крм п'ятки, за яку тримала Ахллеса мати. Загинув герой вд стрли, що влучила йому в п'яту.


2) Вислв "троянський кнь" означа пдступну хитрсть, облудлив д.

За порадою Одссея ахейц зробили большого дерев'яного коня. Всередин жеребца заховалися добре озброн вони, а нш нколочено повернулися додому. На берез лишився дерев'яний кнь. Троянц, побачивши, що греки зняли облогу, завезли коня у Трою почали святкувати перемогу. Уноч, если вс поснули, греки вийшли з жеребца, вдчинили ворота, впустили свох товаришв стали вбивати троянцв. Так було переможено Трою.


3) Вислв "яблуко розбрату" означа причину суперечки, сварки.

Один з поширених давньогрецьких мфв про Ерду пов'язаний з яблуком розбрату, яке богиня кинула пд час веслля Пелея Фетди. Напис "найпрекрасншй" викликав суперечку мж Афродтою, Афною та Герою, як вважали, що яблуко повинно було б належати однй з них. Троянський принц Парис вддав яблуко Афродт, що призвело до Троянсько вйни.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт