головна думка твору Фрдрха Шиллера "рукавичка" плз срочно треба даю 40

Головна думка твору Фрдрха Шиллера "рукавичка" плз безотлагательно треба даю 40 балв

Задать свой вопрос
1 ответ

Шиллер знаменитий лричними баладами , в основ яких лежать мфологчн та легендарн сюжети. Мотиви , якими сповнен твори Шллера , до цих пр залишаються актуальними , незважаючи на те , що часи лицарв благородних дам вже издавна закнчилися.

Творчсть Шллера

Балади Шиллера вдрзняються глибинним драматизмом , його геро постйно проходять через життв випробування , поет оспву так якост , як шляхетнсть , самовддансть , мужнсть смливсть.

У багатьох , особливо раннх творах Йоганна Шиллера , вдчуваться вплив большого англйського драматурга Шекспра , а псля першо постановки його пси Розбйники поета охрестили нмецьким Шекспром .

Глибинний задум балади Рукавичка

В основу сюжету балади Рукавичка покладено конкретний сторичний факт. сторя , про яку оповда Шиллер , досить ординарна включа в себе клька сцен.

Але лрика нмецького поета сповнена бльш глибинного сенсу , це не просто культурно -сторичне творння , це вже витвр , повне пристрасних поетично думки , дею яко показати справжню цннсть людського життя.

Шиллер розповда нам про под , що сталися у двор короля Франц в XV столтт. Королевська знати розважаться тим , що спостерга за боротьбою зврв на арен. Мж собою борються лев , тигри леопарди . Але вс чекають якогось приголомшуючого видовища , раптом на арену пада рукавичка.

Чарвна дама Кунгунда звертаться до лицаря свого серця з проханням принести рукавичку з арени. Таким чином , вона бажа , щоб лицар Делорж висловив й свою любов врнсть. Безстрашний Делорж спускаться на арену , пднма рукавичку звр не чпають його .

Але повертаючись до красун , лицар кида рукавичку свой обраниц в обличчя. Адже рукавичка опинилася на арен не просто так , юна Кунгунда виршила пожартувати над лицарем привернути увагу до для себя. Вона придуму свому добропорядочному обранцев жорстоке невиправдане випробування , аби вн змг довести свою любов в нй.

Але Делорж розум , що для красун це лише потеха , не турбу те, що вн може померти , його життя для не нчого не означа . Тому вн вдповда на жест любов тим же , Делорж публчно нехту нею , кидаючи пдняту з арени рукавичку Кунгунде в обличчя.

Адже будучи лицарем , вн не мг не вдповсти на виклик , оскльки це б поставило пд сумнв його смливсть благородство. Кунгунда скористалася цим , вд цього Делоржа подвйно непримно.

Аналз балади Рукавичка

Лриц Шиллера притаманний високий рвень художност яскрава насичена зображальнсть . Його твори естетичн й барвист, а Рукавичка один з найяскравших зразкв його виразною разумно лрики.

У перод творчост , если була написана Рукавичка , Шиллер виршив вдйти вд драматург , звернувся до легенд , намагаючись намалювати ншим х глибинний сенс . Адже в поем Рукавичка Шиллер показу те , як Делорж усвдомлю справжн ставлення сво обраниц до нього , таким чином Шиллер вказу на справжню цну життя любов.

Любов не повинна вимагати подбних жертв , нещадних несправедливих , а життя кошту бльшого , нж чийсь безглуздий каприз кинута на арену з кровожерливими зврами рукавичка.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт