Порвняльний аналз сонетв Петрарки Шекспра

Порвняльний аналз сонетв Петрарки Шекспра

Задать свой вопрос
1 ответ

Незаперечним залишаться той факт, що сонети, як форма лричного врша, з'явились в тал, понад смсот рокв тому. Зручн для написання читання вони дуже швидко припали до душ багатьом лричним письменникам по всьому свт, але найбльш вдомим лриком який писав врш в цй форм великий поет епохи Вдродження Франческо Петрарка. Саме його творчсть пдкреслила, що навть при певнй скутост форми, сонетами, з легкстю можна вдобразити сво лричн та флософськ думки.

Епоха Вдродження до Англ добралась дещо пзнше, нж до нших вропейських кран закономрним була поява здесь англйського сонета. Першим серед поетв, як зацкавились сонетами в Англ, був сер Томас Уайет, його вважають родоначальником англйського сонета. Якщо яскравим представником талйських сонетв Петрарка то одним з найбльш популярних авторв англйських сонетв Вльям Шекспр. Розгляньмо в чому поляга основна вдмннсть мж сонетами Петрарки та Шекспра.

Сонети Шекспра 1609 року

quote Примрник сонетв Шекспра 1609 року

В той час як обидва види сонетв складаються з 14 рядкв написан п'ятистопним ямбом, вони помтно вдрзняються мж собою за формою та спрямованстю.

Класичний, або талйський сонет ма чтку строфчну форму складаться з чотирнадцяти рядкв, подлених на чотири строфи. Перш дв строфи (катрени) чотирирядковi, а наступн дв (терцети) трирядков.

Схема талйського сонета ма наступний вигляд: 4-4-3-3.

Катрени римувались за схемою ABBA ABBA, а останн шсть рядкв (терцети) римувались за наступними моделями CDCCDC або CDECDE.

В класичному сонет катрени й терцети часто мають спльн рими. В талйському сонет кожен рядок закнчуться крапкою, а останн слово ключовим.

Сонети Франческо Петрарки традицйно написан з точки зору людини, яка деалзу кохану жнку неймоврно суму за втраченою любов'ю. В катренах переважно описуться конкретний випадок або встановлються основна проблема сонету, а в терцетах Петрарка зазвичай знаходить змальову ршення.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт