Твр на тему роздуми про дружбу кохання(зарубжна лтература)Термново!!!

Твр на тему роздуми про дружбу кохання(зарубжна лтература)
Термново!!!

Задать свой вопрос
1 ответ

Тема дружби та кохання, х спввдношення впливу на долю як одно людини, так людства в цлому не прекращала цкавити письменникв протягом усього розвитку художньо лтератури як мистецтва. По-новенькому цю делему освтлено в XX столтт, в епоху катастроф, полтично нестабльност, если почина формуватись нове вдношення до загальнолюдських цнностей. Письменники XX столття часто зображають дружбу та кохання як останню моральну категорю, що лишилась у зруйнованому свт.

В романах письменникв загубленого поколння (до их належать Ремарк, Хемнгуей) ц поняття тим необхдним началом, яке допомага герою залишитися живим. Загублене поколння це поколння, що пережило першу свтову вйну лишилось духовно спустошеним. Ц люди вдмовляються вд будь яких деологчних догм шукають змст свого снування в простих людських вдносинах.

Почуття лктя товариша, що майже злилося з нстинктом самозбереження, проводить крзь вйну искренно самотнх геров роману Ремарка На захдному фронт без змн; воно ж визнача вдносини геров роману

Три товариш.

Герой Хемнгуея у роман Прощавай, збро вдркся вд вйськово служби, вд того, що звичайно називають моральним обовязком людини, вдркся заради вдносин з коханою, його позиця видаться переконливою.

Людина XX столття постйно 100ть перед очкуванням кнця свту, перед очкуванням власно смерт або смерт кохано стоти. Кетрн, героня роману Прощавай, збро, помира, як Пат в роман Ремарка Три товариш. Герой же втрача почуття сенсу власного снування. В фнал обох творв герой дивиться на мертве тло, яке вже не стало бути тлом кохано жнки. В роман вплтаються пдсвдом роздуми автора про походження кохання, про його духовну сутнсть.

Одна з основних особливостей лтератури XX столття в нерозривному звязку з явищами суспльного життя. Роздуми про дружбу кохання проходять на фон соцально-полтичних катаклзмв , по сут, невддльн вд роздумв про долю людства в XX столтт.

У творчост Франсуази Саган тема дружби кохання звичайно залишаться у рамках частного життя людини. Письменниця нередко зобража життя паризько богеми, до яко належить бльшсть геров.

Ф.Саган написала свй перший роман у 1953 роц, вн тод був сприйнятий як повне моральне падння.

У художньому свт Саган нема мсця мцнй по-справжньому сильнй людськй прихильност: це почуття повинно загинути, ледве народившись. На змну йому прибывать нше почуття розчарування суму.

Жиль Ланть гробить дине справжн кохання у свому житт, пддавшись хибному почуттю власно гдност бажанню бути незалежним. Геро Ф. Саган вдмовляються вд вдповдальност, це призводить до катастрофи.

У романах Хемнгуея Ремарка кохання отриму поразку пд тиском то сили, яка змта людськ дол лама людськ вдносини. У творах Франсуази Саган людина сама 100 тою силою, яка руйну вдносини рве звязки. Ц дв художн традиц дуже повно характеризують особливост сучасного пдходу до теми дружби та кохання, люструють два напрями у вивченн област почуттв.

https://ukrtvory.ru/rozdumi-pro-druzhbu-ta-koxannya-v-zarubizhnij-literaturi-xx-stolittya.html

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт