Твр на тему: "Його вважали маленьким, а вн був великим"(образ Гобсека

Твр на тему: "Його вважали маленьким, а вн був великим"(образ Гобсека в однойменнй повст О. де Бальзака)

Задать свой вопрос
1 ответ

Написаний "Гобсек" був у 1830 роц. Гобсек - це образ, що представля собою не тльки одну людини, а свордну масу. Цей чоловк пережив багато чого, але нажив чимало. Основною його рисою була скупсть, за що його не раз називали людина-вексель. Вн обслуговував не простих людей, давав у борг, а сам наживався на всх.

Як на мене, це виключно позитивний герой. На приклад цитат з книги я постараюся довести, що це непересчна багато в чому позитивна особистсть.

У книз вн поста перед читачем холоднокровним лихварем. Але поступово 100 зрозумлим, що вн пережив багато труднощв, а вдмнне володння пстолетом шпагою говорять про його колишн пригоди можливе ремесло пирата. Життя настльки загартувало його, що вн став знавцем людсько душ. Вн побачив стльки зради, що не довря нкому. Вн вдмнний психолог. По одному тльки векселю зумв передбачити подальшу долю графин коханця Максима де Трай. вн не помилився.

Клнти  Гобсека в главному замжн багат аристократки, як потрапили в скрутне фнансове становище через свох марнотратних коханцв. Гобсеку не подобаються жнки, як зраджують свом чоловкам витрачають х багатство на свох коханцв. Ось як вн поводиться в х будинку: "Я люблю бруднити брудними черевиками килими у багатих людей - не з дрбного самолюбства, а щоб дати вдчути пазуристу лапу Невдворотност".

Звдки така холоднсть байдужсть? Одного разу вн пощадив одну жнку, свою боржницю. А вона так здорово мене общипала! Заслужено мен - навщо я й доврився?".  

Звдки така пристрасть до золота? "А хба влада насолоди не являють собою сутност вашого нового суспльного ладу. Золото-ось духовна сущность усього тепершнього суспльства". Якщо вдуматися, то суспльство в цьому вдношенн з часв Бальзака не дуже змнилося.  

Який вн як людина? Вн справжнй друг. Если його протеже Дервль попросив у нього грошей для свого бзнесу, Гобсек мг би дати х просто так. Але вн дав х пд вдсотки, щоправда, з урахуванням того, щоб його пдопчний був здатний х повертати. Коли Дервль псля оплати боргу запитав причину цього, ось якими золотими словами вдповв Гобсек: "Сину мй, я визволив для тебя вд вдячност, я дав тоб право вважати, що ти мен нчим не зобов'язаний. тому ми з тобою найкращ в свт друз". Не можна не визнати в Гобсеку непересчну особистсть.

А ось як сам Дервль, людина порядна, оцнював свого друга: "У ньому живуть дв стоти: скнара флософ, пдла стота й пднесене. Якщо я помру, залишивши малолтнх дтей, вн буде х опкуном".  

Ось який вн, цей Гобсек. Вн гдний спвчуття. Жага наживи, прагнення до накопичення свдчать про довге життя в нужд. Життя довело його до того, що диною його метою стало прагнення до того, щоб сказати: "... Краще вже самому давити, нж дозволяти, щоб нш для тебя тиснули". Це суспльство його так понвечило. В особ Гобсека Бальзак, на мою думку, виносить вирок сучасному йому суспльству.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт