краткий сюжет Ромео Джультта

Краткий сюжет Ромео Джультта

Задать свой вопрос
1 ответ

Вльям Шекспр. Ромео Джультта: короткий змст

Теснее з перших рядкв твору 100 зрозумло, що мж благородними смями Верони Монтекк Капулетт давно трива непримиренна ворожнеча, яка не тльки охопила всх родичв кланв, а й х слуг. Мж останнми завязуться конфлкт, свдком якого 100 громадськсть барон (в деяких перекладах князь). Вн наказу припинити цю нескнченну вйну, накше винн будуть покаран. Учасником конфлкту був Бенволо. Вн розповда про те, що трапилося свому другов родичу Ромео синов Монтекк. Однак його все це не турбу, тому що розум його зайнятий важкими думками про нероздлене кохання до Розалн, без яко вн не бачить сенсу життя. До молодих людей приднуться х третй друг Меркуцо, родич барона.

Випадково зустрвши слугу Капулетт, юнаки дзнаються, що в хньому будинку вдбудеться бал-маскарад. Щоб розвяти 1-го, хлопц виршують, одягнувши маски, вдправитись туди. Перед маскарадом родич герцога Парс просить у Капулетт руку дочки. Батько, посилаючись на юний вк 14 рокв, все ж не вдмовля знатному багатому юнаку.

Перед входом в будинок Капулетт, у Ромео було вдчуття, нби трапиться щось непоправне, що вкоротить його життя, воно зародиться на цьому банкету. На маскарад Ромео Джультта бачать один 1-го, , немов стрлою, х серця пронизу любов. Ромео говорить й про сво захоплення. По гласу його впзна племнник Капулетт Тбальт хапаться за шпагу. Господар зупиняють його, не бачачи нчого ужасного в тому, що Ромео побував на х празднеств, але Тибальт все ж затав виду.

Знайомство внчання

Вд годувальниц Джультти закохан по черз дзнаються, що вони дти заклятих ворогв, але це не вплива на х палк почуття. Всю нч Ромео провв пд балконом Джультти. Пд ранок вони вже клялися один одному у вчнй любов мркували про те, як тамно обвнчатися. Помчниками закоханих стали батько Лоренцо няня. У той же вечр молодята обвнчалися.

Тим часом Тибальт хоче поквитатися з Ромео, але зустрча його друзв, з якими вступа в гарячу перепалку. Приходить Ромео намагаться перешкодити конфлкту, вважаючи Тибальта вже свом братом. Намагаючись захистити честь одного, Меркуцо вступа в бй з Тибальтом, в якому гине. Перед смертю з вуст Меркуцо звучить одна з найважливших фраз твору: Чума на обидва ваш доми. Знову зявляться Тибальт, розлючений Ромео вбива його, псля чого ховаться в кел батька Лоренцо. На площ зявляться барон, який засуджу Ромео до вигнання в м100 Манту.

Ця звстка стала для Ромео рвносильно смерт, адже вн буде змушений розлучитися з коханою, яка вже напевно ненавидить його за вбивство брата. Його втша годувальниця, сказавши, що любов Джультти до нього сильнше, нж бль через погибель Тбальта. Закохан прощаються знемагають вд страждань перед близькою розлукою.

Знову зявляться Парс Капулетт признача день веслля. Джультта вдмовля, тому батьки вдркаються вд не. Вона пряму за порадою до батька Лоренцо, який придумав, як врятувати вд повторного шлюбу допомогти люблячим серцям. У нч перед весллям вона виновата випити злля, яке приспить на дв доби. Вс виршать, що вона померла, вднесуть в фамльний склеп. Джультта зробила все так, як велв святий отець. Смя Капулетт Парс з гркотою проводжають в останню путь. Тим часом Лоренцо вдправля гнця до Ромео, щоб вн був поруч, если Джультта прокинеться.

Через епдемю холери гнця не випустили з мста, вн не змг передати послання Ромео, до якого вже встиг прихати його слуга Балтазар повдомити про погибель Джультти. Новоспечений чоловк не хоче бльше жити без сво кохано, покупавши отруту, направляться в Верону, щоб роздлити з дружиною останнй притулок.

В склеп Капулетт прибывать Парс, щоб попрощатися з нареченою, куди являться Ромео. Мж ними завязуться подинок, в результат якого Парс гине. Перед труною Ромео милуться обраницею, яка красива свжа, як при житт. Попрощавшись з коханою, вн випива отруту помира. Лоренцо не встига зупинити його. Шум зовн вдволк святого отця вд труни, в якому прокинулася Джультта. Побачивши Ромео мертвим, вона цлу його, щоб скуштувати отруту , пронизав для себя кинджалом, пада бля чоловка.

У гробниц збралися смя Капулетт, батько Монтекк, барон мська громадина, яким Лоренцо розповв трагчну сторю кохання. В итог батьки ворогучих смей, обднан горем, потиснули один одному руки, пообцявши встановити золот памятники свом дтям. А барон пдсумував: незважаючи на примирення смей, повсть про Ромео Джультту залишиться сумншою на свт.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
по шкале высот определить ,в каком направлении происходит понижение релефа уральских гор

География.

Помогите пожалуйста написать Сочинение Овчинникова "победитель'

Литература.

Здравствуйте. Нужен цитатный план испытания лётчика в лесу главы2-13 по повести

Разные вопросы.

Я хочу найти решение и ответ для этой задачи и получить

Математика.

Здравствуйте Меня зовут Виталий, я AdOps-аналитик компании  Adfinity.pro Заинтересовал ваш проект obrazovalka.com Думаю сможем увеличить

Разные вопросы.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

В семье из трех человек три электронных устройства: ноутбук, планшет и

Разные вопросы.

Жаркыраган кашка маш жаралгандан ашка маш табышмак жообу менен

Кыргыз тили.

За лето подруги прочитали 48 книг.Причем Оля прочитала в 3 раза

Математика.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт