Твр на тему"Його вважали малюсеньким, вн був таким.А потм з039;явився Привид

Твр на тему"Його вважали махоньким, вн був таким.А потм з'явився Привид ..."
(Образ Башмачкна в повст "Шинель")

Задать свой вопрос
1 ответ

Тема твору "Шинель", це людськ страждання, що заздалегдь соцально визначеними, оскльки багато що в житт залежить вд чину (посади). Головний персонаж твору Акакй Акакйович Башмачкн. Пдкреслюючи типовсть життвих доль "малюсеньких людей", Гоголь навмисно да нам непевн характеристики Акакя Акакйовича: в "одному департамент", "один чиновник", "трохи рябуватий", "трохи рудуватий" влаштувався на службу, "цього нхто не мг пригадати". Його життя вже запрограмоване чиновницькою рархчнстю стосункв у суспльств. Чиновник щоденно ходить на службу, ретельно перепису папери. Здаться, сам автор вражений тим, що духовний свт Башмачкна настльки обмежений, бюрократ бачить сенс свого снування в переписуванн лтер. Вн з примнстю пригаду денек, що минув, сподваться на завтрашнй, зворушено посмхаться. если Гоголь повдомля читачев про низький чин свого героя ("вчний титулярний радник"), то цим нби визнача фатальнсть усх подй, що будуть пов'язан з життям ц людини.

Та ось у житт "немного людини" з'являться мря: придбання ново шинел. Ця мря настльки захопила героя, що вн ладен терпти вд колег насмшки, образи. У всьому вдмовля соб Башмачкн, щоб накопити грошей на омряну рч. ось нарешт шинель у нього в руках яка безмежна радсть! Та щастя чиновника було недовговчним: шинель украли. Це стало справжньою трагедю для Акакя Акакйовича. Куди тльки вн не звертався за допомогою усюди зустрчав злее байдужсть, зневагу й крик, бо свом виглядом "маленько людини" вн створював враження жалюгдного створння. Наляканий прийомом у "високо особи", Башмачкн захворв помер: " Петербург залишився без Акакя Акакйовича, нколочено в ньому його несли й не було. Щезла зникла стота, нким не захищена, нкому не дорога, н для кого не цкава, що навть не привернула увагу природознавця, який не пропуска нагоди посадити на шпильку звичайну муху та роздивитися в мкроскоп..."

Дивться також

"Шинель" (повний текст)

"Шинель" (скорочено)

У чому гуманзм повст М. Гоголя "Шинель"? (та нш запитання)

Бографя Миколи Гоголя

 

Чи випадково Гоголь назвав Башмачкна Акакм? Напевно, що н, бо в переклад з грецько м'я Акакй означа "незлобливий". Зважаючи на те, що таким самим батьквське м'я, можна вважати, що создатель нби подвйно пдкреслю характеристику персонажа, акцентуючи увагу на його непротивленн злу. Фраза головного героя "Облиште мене, для чого ви мене ображате?" створю сумне враження, Башмачкн не мг протистояти нахабству й брутальност в реальному житт. Протест його виявляться псля смерт таким фантастичним прийомом Гоголь скористався, щоб привернути увагу знов-таки не стльки до Акакя Акакйовича, як до тих, хто ма високий чин до "високих осб". Мрець в образ бюрократа з'являться вноч в мст й здира шинел, незважаючи н на чин, н на звання. Зрештою, нчний привид знайшов "високу особу", здер з генерала шинель вдтод перестав з'являтися. Таким чином, создатель нби вдновлю справедливсть. Однак його задум був набагато глибшим: вн застерга людей вд того, щоб чин не робив безликими особами людей в суспльств, бо вд цього втрачаться набагато бльше втрачаться особистсна цннсть, лишаться машкара, що прихову порухи душ, мр, гдн вчинки. Фнальна частина це свордне застереження для "сильних свту цього". Можна твердити, що подбн стосунки в суспльств й сьогодн зустрчаються не рдко, розмова гоголвського генерала з нижчим за рангом, що звелася до трьох фраз: "як ви посмли? чи знате, з ким розмовляте? ви розумте, хто стоть перед вами?" може бути почута в наш час вд деяких пихатих можновладцв.

"Гоголя истязало те, що Рося вддалась духам зла й неправди, що скрзь повно фзономй пик, важко знайти в нй людину... Його пригнчувало зло, вн нде не мг вднайти добросердечно, не бачив виду людини", зазнача М. Бердяев. Саме в такому пошуков й з'явився твр "Шинель", який вважаться неперевершеним щодо письменницько майстерност, щодо вибору теми та засобв творення образв.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт