Напишть твр-роздум на тему ,,Пригоди Лемюеля Гуллвера в наш час 24

Напишть твр-роздум на тему ,,Пригоди Лемюеля Гуллвера в наш час
24 БАЛОВ, будь ласка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!24 БаЛА

Задать свой вопрос
1 ответ

Если я починав читати цей роман, то сприймав його як смшну, веселу казку про велетня ллоковв. Але, прослухавши розповдь вчителя, зрозумв, що це серйозний твр про суспльство людину.


Самого Свфта найбльше цкавили проблеми полтичн, тому його твр це сатира на сучасну йому Англю.


Звернмося до тексту романа. Про мператора Ллпути создатель говорить з роню. "Вдраза жах Всесвту", мператор аж на цлий нготь виший за свох пдданих. "Самого цього досить, щоб викликати особливу пошану до нього". У цй людин вс впзнали короля Георга , що верховодив Англю в 17141726 роках.


Як можна стати мнстром? Мабуть, на це можна так вдповсти: "Треба бути розумним, добре знати справу, розумтися на полтичних проблемах". У Ллоков це проходить дещо накше. Придворн танцюють на канат... У цй гр беруть участь тльки кандидати на якусь високу посаду або т, хто хоче домогтись велико ласки при двор, х навчають цього мистецтва змалку, вони не завжди бувають вельможного роду або гарного виховання. Хто найвище стриба, тому й перепадають найвищ посади.


У перод написання сво книжки Свфт теснее не врив н парт тор, н втам. Ось чому вн сатирично зобразив х у вигляд двох ворожих таборв тремексенв слемексенв, Тремексени прихильники високих пдборв на взутт, слемексени низьких. На вс урядов посади мператор Ллоков призначав тльки прихильникв низьких пдборв.


Мж Ллоковю та Блефуску точаться вйни. Що ж х причиною? З'ясовуться, що жител цих кран розбивають яйця з рзних кнцв. Нкчемний привд, а страждають гинуть люди. Здесь вже не до смху.Письменник вважав, що читача треба не розважати, а будити в ньому злсть, примушувати бачити себе у справжньому вигляд. Не випадково Дж. Свфт писав: "Сатира свордне дзеркало, в якому кожен, хто дивиться в нього, бачить, як управляло, обличчя всх, крм свого власного".


Смх письменника це засб боротьби з суспльством, в якому викриваються його брехливсть вади. Свфт викривач тогочасних порядкв. Вн порвню царський двр з помийницею, сенат з табуном гусей.


Гуллвер вдкрив маленький свт, щоб продемонструвати нищсть безглуздсть державних установ Ллоков. Оскльки Ллпутя це алегоря, то зрозумло, що Англя, яку критику Свфт, не може бути прикладом для нших держав. А це вже серйозний висновок.


Тому я вважаю, що твр Свфта складний полтичний твр.



, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт