Як моральн настанови мстять десять бблйних заповдей?

Як моральн настанови мстять десять бблйних заповдей?

Задать свой вопрос
1 ответ

Перша Заповдь

Я Господь Бог твй, нехай не буде у для тебя нших богв, крм Мене.  

Що це означа?  

Вдповдь:

Першою заповддю Господь Бог указу людин на Самого Для себя спонука нас шанувати Його - диного стинного Господа. Ми повинн боятися любити Господа та довряти Йому понад усе.

Друга Заповдь

Не роби соб кумира всяко подоби з того, що на неб вгор, або на земл понизу, що у вод пд землею: не поклоняйся м не служи м.  

Що це означа?  

Вдповдь:

Другою заповддю Господь Бог забороня долопоклонство, тобто забороня робити соб для шанування кумирв або долв, або шанувати подобу чи зображення того, що ми бачимо на неб (Сонця, Мсяця, зрок), що знаходиться на земл (рослин, тварин, людей), або знаходиться у водах (риб).  

з забороною поклонятися кумирам та долам няк не можна плутати поклонння святим конам та мощам, за що нередко схднй (православна церква) захднй церкв (греко-католицька церква) дорвейкають протестанти рзн секти.  

Шануючи свят жеребцы, ми не вважамо х богами або кумирами, вони для нас тльки зображення, образ Господа, або ангелв, або святих. Слово кона грецьке означа образ. Поклоняючись кон молячись перед коною, ми молимося не матеральнй кон (тобто фарб, дереву або металу), а тому, хто на нй зображений.  

Свят жеребцы дан нам для побожного спомину про справи Бож святих Його, для побожного пднесення думок наших до Бога Його святих.

Третя Заповдь

Не згадуй мен Хозяева Господа твого даремно.  

Що це означа?  

Вдповдь:

Третьою заповддю забороняться вимовляти м'я Боже даремно, если вимовляться в пустопорожнх розмовах, жартах, грах, для прокльонв, присягання, брехн чи обману, чи використовувати Його забобонно, aлe звертатись до Божого мен у кожнй турбот, молитися до Нього, прославляти Його та дякувати Йому.

Четверта Заповдь

Памятай денек суботнй, щоб святити його: шсть днв працюй виконуй у их всю боту свою, а денек сьомий субота для Хозяева Господа твого.  

Що це означа?  

Вдповдь:

Четвертою заповддю Господь Бог повелв шсть днв працювати робити сво дла, хто до яких покликаний; а сьомий денек присвячувати служнню Господу, на свят угодн Йому дла.  

Святими й угодними Всевышнему длами : турбота про выручилння сво душ, молитва у храм Божому вдома, вивчення Закону Божого, просвчення розуму серця корисними пзнаннями, читання Святого Письма та нших корисних для душ книжек, благочестив розмови, допомога бдним, вдвдування хворих увязнених, втшання засмучених та нш добр дла.

П'ята Заповдь

Шануй батька твого матр твою, добре тоб буде, довго житимеш на земл.  

Що це означа?  

Вдповдь:

Пятою заповддю Господь Бог наказу нам шанувати батькв свох за це обця довге життя у добробут.  

Шанувати батькв означа: любити х, шанобливо ставитися до них, не ображати х н словами, н вчинками, слухатися х, допомагати м у прац, турбуватися про их, коли вони в бд, а особливо, в час хвороби та хньо страст, а також молитися за их Богу, як за життя хнього, так псля смерт.  

Грх непошани до батькв большой грх. У Ветхому Завт, хто лихословив батька або матр, карався смертю.

Шоста Заповдь

Не вбивай.  

Що це означа?  

Вдповдь:

Шостою заповддю Господь Бог забороня вбивство, тобто позбавлення життя ншо людини самого для себя (самогубство) в будь-який спосб.  

Життя найбльший дар Божий; тому позбавляти для себя або вдбирати в когось ншого найжахливший, найтяжчий найбльший грх.  

Самогубство найстрашнший з усх грхв, вчинених проти шосто заповд, бо у самогубств, крм грха убивства, ще тяжкий грх вдчай, ремствування на Господа зухвалий мятеж проти Провидння Божого. Крм того, самогубство виключа можливсть покаяння.  

Людина бува винною в убивств, якщо навть уничтожила ншу людину ненавмисно; таке убивство теж тягостным грхом, бо в цьому випадку той хто, вбив винен у свой необережност.

Сьома Заповдь

Не чини перелюбу.  


Чоловков дружин Бог забороня порушувати шлюбну врнсть любов. Неодруженим же Бог повелить дотримуватися чистоти думок бажань бути цнотливим у длах в словах, у помислах бажаннях.  

Для цього слд уникати всього, що може збудити у серц нечист почуття: лайливост, безсоромних псень танцв, спокусливих видовищ картин, читання аморальних книг, пияцтва тощо.

Восьма Заповдь

Не кради.  


Дев'ята Заповдь

Не свдчи неправдиво проти ближнього твого.  


Неприпустимо для християнина навть така неправда, если нема намру вчинити злобно ближньому, адже будь-яка неправда не гдна звання християнина не узгоджуться з любовю та повагою до ближнх.  

Несли не слд докоряти й осуджувати нших, якщо ми не покликан до цього за свом становищем посадою. Не трибуналть, щоб вас не судили, - говорить Спасатель.

Десята Заповдь

Не жадай дому ближнього твого, не жадай жони ближнього твого, ан раба його, ан рабин його, ан вола його, ан ишака його, ан всяко худоби його, ан всього, що у ближнього твого.  


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт