написання втального слова до лтературного героя скруджа

Написання втального слова до лтературного героя скруджа

Задать свой вопрос
1 ответ

У наших сучасникв виника багато питань до драми Генрка бсена Ляльковий дм. З 1-го боку, змнилися деяк цнност, змнилися люди, змнився час; з ншого боку, стало складнше визнавати розумння цих цнностей. Для того, щоб бльш глибоко зрозумти сенс драми, треба уважно розглянути образ головно герон твору Нори.

Образ ц жнки виклика бажання зрозумти , дивуватися безпорадност, спвчувати й, але няк не засуджувати, як це було в часи написання драми. Сьогодн наше суспльство просунулося набагато отдал в питаннях смейних вдносин, в питаннях, як в далек часи не пддавалися людському розумнню поясненню, в питаннях, який вихд з ситуац, що склалася, вважати правильним, як краще вчинити тощо.

Смейн стосунки в отчизн адвоката Гельмера наскрзь пронизан лицемрством. Завжди жвава, лагдна приятна Нора, вддана дружина нжна мати, оточена турботами свого чоловка, який, здаться, просто обожню . Але насправд для адвоката його дружина тльки грашка лялечка. й не дозволялося мати власн смаки, судження погляди. Оточивши Нору атмосферою солодких жартв дражнння, юрист Гельмер несли не сплкувався з дружиною серйозно. Отже, життя ц симпатично мило жнки було тльки на перший погляд щасливим. Вона нколи не була господаркою у свому дом злее виконувала примхи свого чоловка.

Щоб врятувати Гельмера, який у перший же рок подружнього життя захворв туберкульозом, Нора змушена була тамно вд чоловка позичити грош у лихваря, щоб вдвезти його на лкування в талю, потм виплачувала х, важко працюючи. За дивними законами тих часв жнки не мали право позичати грош без поручництва чоловкв. Щоб вийти з становища, Нора скористувалася мям свого батька, який нколочено поручився за платоспроможнсть, що вважалося пдробкою векселя, тобто порушенням закону. Але на цей злочин штовхнула подружня любов, а не жага до збагачення чи ще щось.

З часом лихвар Крогстад став шантажувати Нору вимагати у не мсця в банку, начальником якого був призначений юрист Гельмер. В ншому випадку вн погрожував засадити Нору у вязницю. Смертельно злякавшись, що викриють, жнка була змушена вдавати з себе веселу лялечку щасливу жнку. Тод вона ще сподвалася на чудо. Вона була впевнена, що чоловк, шляхетна сильна людина, вряту , адже грош допомогли йому позбавитися смертельно хвороби. Але замсть цього псля отримання листа лихваря Гельмер впав у лють став пророкувати Нор страшне, повне принижень життя.


Зараз можна совершенно точно сказати, хто в цй стор ма рацю, а хто н. Нема някого сумнву, що саме Нора гдна велико поваги спвчуття, саме вона може бути прикладом готовност до самопожертви заради кохано людини, саме вона змушу розмрковувати над одвчними людськими цнностями обовязками перед близькими людьми, зо що й велике людське спасиб

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт