Скласти твр-мнатюру по роману "Хатина дядька Тома", " Хто в роман

Скласти твр-мнатюру по роману "Хатина дядька Тома", " Хто в роман найдобрша оюдина". Допоможть!

Задать свой вопрос
1 ответ

опублкований 1852 року. На думку сторика Влла Кауфмана роман сприяв утвердженню пдрунтя громадянсько вйни[1].

Стоу була вчителькою й активною аболцонсткою. Головним персонажем свого роману вона зробила дядька Тома, ветхого чорношкрого раба, вдданого свом блим господарям. Роман, написаний у дус сентименталзму, зображу реал життя рабв, водночас проводячи думку, що християнська любов здатна здолати навть таке негативне явище, як рабство[2][3][4].

Роман став одним з бестселерв 19 столття[5], другою за клькстю продажв книгою псля Ббл[6]. Вважаться, що вн сприяв зростанню руху аболцонств у 1850-их роках[7]. За перший рк псля публкац було продано 300 тис. примрникв тльки в США, понад мльйон у Британ[8]. Через три роки псля публкац його вже називали найпопулярншим романом нашого часу [9]. сну легенда, що на початку громадянсько вйни в США Абрагам Лнкольн зустрвся з Стоу проголосив: Ви ця сама маленька жнка, що почала цю велику вйну?[10]. Однак, вдомост про цю зустрч слова Лнкольна з'явилися в прес тльки в 1896 роц, й, можливо, були зумовлен бажанням тогочасних нтелектуалв пдкреслити роль лтератури в сприянн суспльним змнам[11].

Книжка та поставлен за мотивами п'си допомогли утвердженню й популяризац стереотипв чорношкрого населення США[12]: годувальниц-негритянки, чорношкрих дтей та дядька Тома як сумлнного багатостраждального слуги, врного свому господарю чи хозяин. З часом ставлення американцв до таких стереотипв змнилося, вони стали сприйматися образливими, що дещо затьмарило сторичне значення книжки як важливого антирабовласницього знаряддя[13].

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт