Допоможть будь ласка охарактеризувати образ Понтя Плата та шуа(за твором Майстер

Допоможть будь ласка охарактеризувати образ Понтя Плата та шуа(за твором Майстер Маргарита)

Задать свой вопрос
1 ответ

. Плат - уособлення влади. (Понтй Плат - п'ятий прокуратор уде - людина державна. Вн змушений перебувати в ршалам, який ненавидить, через свй обов'язок. Плат жорстокий, його називають "лютим чудовиськом", а вн цим ще й вихваляться, бо вважа, що свтом керу закон сили. Вн був воном зна цну небезпец, а тому вважа що перемага злее сильний, такий, що не вда ужасу, сумнвв, жалост. Плат зна, що переможець завжди самотнй в нього не може бути друзв, а злее вороги заздрсники. Таким зробила його влада. закон дикту риси того, хто може мати владу. Це взамозалежно.)
      . Понтй Плат як людина.
      1. Потреба у сплкуванн. (Йому рвних нема, як нема людини, з якою вн хотв би посплкуватися. Злее собака, якого вн любить. Пес залишаться врним йому назавжди. Але зустрвши у шуа разумного спврозмовника, вн зрозумв, що це та людина, з якою вн хотв би сплкуватися вчно.)
      2. Розум мислячо людини. (шуа сказать Платов, що той видаться йому розумною людиною. це не лестощ. Плат не примтивна людина, тому вн одразу зрозумв, що перед ним зовсм не злий розбйник руйнвник храмв. Вн побачив нарешт людину, з якою варто сплкуватися й вд яко можна не чекати на пдступ й зраду. Але як мисляча людина Плат розумв пружини правосуддя й задум Кафи.)
      3. Людськ слабкост Плата. (Плат виршу врятувати шуа вд страти, але Кафа невблаганний: Сндрон свох ршень не змню. Понтй Плат зрозумв, що його зусилля не тльки марн, але й небезпечн для нього. Вн злякався. Тому й умовля себе, що шуа вдпустять за законом Песаха, бо вн же не розбйник, як нш приречен на страту. "Боягузтво - найтяжча вада", - повторю Воланд пд час нчного польоту. це стосуться й Понтя Плата. За це його було покарано.)
      . Чому Понтй Плат заслужив на "свтло"? (Понтй Плат нби передбачав свою славу вже ненавидв безсмертя, тому що розумв: вн здйснив непоправне, це його грх. За це Воланд забира його до для себя аж на 12 тисяч лун. Але на Великому бал в сатани вн не присутнй. Чому? Та перш за все тому, що вн не такий, як т гршники. Вони або не каються зовсм, або, як Фрда, жадають прощення ззовн. Понтй Плат не пробачив себе сам тому не потребу зовншнього прощення. Це нчого не змнить. Вн судить для себя сам найвищим судом - совстю. Не випадково й тод, если його простили й вн нарешт йде мсячною дорогою поряд з шуа, Плат благально загляда в оч шуа й стривожено пита: "Скажи, адже страти не було?" Понтй Плат вистраждав свй грх, спокутував його стражданням тому заслугову на "свт".)

 

 

 

Концепця виду шуа в роман М. Булгакова "Майстер Маргарита" нтерпретуться й оцнються дослдниками по-рзному в залежност вд обраних критерв:
одн, як . Виноградов, розумють образ шуа як образ насамперед людину, Боголюдини, приймаючи пдкреслюючи в ньому людське земне начало, ця думка представляться справедливою, спвзвучною роману: "Булгаковський шуа - це на рдксть точне прочитання основно легенди християнства, прочитання в чомусь набагато бльш глибоке й врне, нж вангельськ викладу ... Бог-людина, що вдвотдала землю, повинен був бути на нй, звичайно, тльки звичайним земним людиною - не просто смертною людиною, але людиною, нчого не знають про те, що вн - син божий "1;
нш, в х числ Г.А. Лесскс, стверджують думку про глибоку традицйно релгйност автора "Майстра Маргарити": "В лтератур про Булгакова дос поширене в основному уявлення про атезм цього письменника, про те, нби релгйн мотиви теми в його творах суть тльки прийоми засоби показати щось в не зовсм звичайному ракурс ... Мж тим, ми ризикумо нчого не зрозумти не тльки в творах Блока, Булгакова, Пастернака про росйську революцю, якщо вдмовимо цим творцам у глибокй релгйност "2;

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт