Цитатна характеристика мазепи

Цитатна черта мазепи

Задать свой вопрос
2 ответа

Гетьман ван Мазепа найвдомшим в вроп та Америц представником Украни. Йому присвячено 186 гравюр, 42 картини, 22 музичних твори, 17 лтературних творв, шсть скульптур.

Образ укранського гетьмана дстав вдображення в поемах О. Пушкна Полтава (1828), К. Рилва Войнаровський (1825), В. Гюго Мазепа (1829), трагед Ю. Словацького Мазепа (1839), драм Р. Готтшаля Мазепа (1865) та н. Образ Мазепи надихав укранських письменникв . Руданського, Б. Лепкого, В. Сосюру.

Цей коротенький перелк свдчить про те, що постать укранського гетьмана була справд яскравою, де була дйсно непересчна особистсть, а саме так привертали увагу романтикв. саме про таких людей, як Мазепа, складають легенди мфи. Так в поем про укранського гетьманаБайрон поднав сторичну правду та романтичний мф.

нтерес Байрона до Мазепи був викликаний ще й тим, що бунтарськ настро поета збгалися з сприйняттям образу Мазепи в вроп як прикладу герочного служння батьквщин, через що укранський гетьман став для вропейцв одним з найшановнших дячв в укрансько стор.

Згадамо риси романтичного героя: вн обов'язково незвичний, трагчний, самотнй, вигнанець бунтар, розчарований у житт, суперечливий, гордий, з сильним нравом, здатний протистояти суспльству, пристрасний.

Я вважаю, що Мазепа з поеми Байрона саме такий, отже, романтичний герой.

Вн, по-перше, ма риси романтичного героя: яскравий, незвичний, гордий, самотнй, трагчний, бунтар вигнанець.

Майбутнй гетьман вирзнявся серед нших незвичайною красотою та тим, що тепер називають харизмою: Вродливий красень з мене був. Вн мав молодсть, миць, незвичайний успх у дам, заслужив соб право бути бля короля Яна-Казимира набув чимало заздрсникв. Це зробило його самотнм. Мазепа мятежу проти правил суспльства, в якому кохання не причиною для шлюбу, в якому пдступи зрада звичайне явище. Вн порушу закони суспльства, в якому живе, коли пристрасно вддаться коханню до Терези, коханню, яке зберг на все життя. Коли Мазепа згаду молодсть, розважаючи пораненого короля Карла псля бою, який вони програли, гетьман ззнаться: вогонь безсмертний не помер. Така сильна пристрасть в дус романтичного героя. Але вона веде до трагчних наслдкв, з якими йому довелося боротися на самот.

Кохання до великолепно Терези стало для молодого Мазепи сенсом життя. Але жнка мала чоловка, який, дзнавшись про зраду, звелв впймати юного коханця та прив'язати до спини коня. Перелякана тварина бгла через терник, лсами та степами, кожним свом кроком пдсилюючи страждання героя. Персонаж, як справжнй романтичний герой, д в незвичних умовах: вн змушений боротися за життя, прив'язаний до спини коня:

Герой Байрона-это одинокая горделивая личность, в своём мятежном порыве вознесшаяся над всем миром и жаждущая безграничной свободы. Таковы основные персонажи "восточных поэм" Байрона, такой и Мазепа - герой подходящей поэмы

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт