Напишите сочинение на тему "один денек из жизни француза на западном

Напишите сочинение на тему "один денек из жизни француза на западном фронте 1915 года"

Задать свой вопрос
1 ответ

Географчно Захдний фронт (Захдновропейський театр вонних дй) охоплював Бельгю, Люксембург, нмецьк Ельзас, Лотарингю та рейнськ провнц, а також пвнчний схд Франц. На сход терен зони бойових дй обмежувався Рейном, з пвноч  Голландю, з заходу  морським узбережжям вд гирла р. Шельди до гирла р. Сени з пвдня  умовною лню  р. Сена, Париж, швейцарський кордон. Протяжнсть фронту вд рчки Шельди до швейцарського кордону являла 480 км, у глибину  500 км, вд Рейну до Кале. Захдна частина театру вонних дй становила рвнину з розгалуженою дорожньою мережею, зручну для маневрування та дй больших вйськових об'днань; схдна частина була переважно грською (Арденни, Аргон, Вогези), що обмежувало свободу маневру вйськ. Особливстю Захдного фронту було його промислове значення (вугльн копальн, залзна руда, розвинена обробна промисловсть) та щльна насиченсть населеними пт, важливими об'ктами виробництва, нфраструктури, сторичними та культурними цнностями Захдно вропи.

Ще до офцйного оголошення вйни, 2 серпня 1914 року мперська армя Нмеччини здйснила нтервенцю до Люксембургу й здйснила вилазки на територю Франц. Поблизу невеликого французького мстечка Жоншере розгралася перша швидкоплинна сутичка на Захдному фронт мж нмецькими та французькими вйськами  стрлянина в Жоншере. З початком вйськових дй, нмецька армя розпочала широкомасштабний наступ на Захдному фронт, вдершись до не положительно и не отрицательно Бельг, а згодом на пвнч Франц. Переломним моментом у вйн стала Перша битва на Марн, а псля бгу до моря, обидв сторони окопалися уздовж звивисто лн укрплених позицй, котр простягалися вд Пвнчного моря до швейцарського кордону з Францю. Ця лня залишалася удобно незмнною протягом бльшо частини вйни.

Протягом 19151917 рокв соперники провели клька больших наступв уздовж цього фронту. Форми й способи ведення вйни змнювалися на вимогу часу, на озброння кран-учасниць надходили новтн види збро, вйська застосовували нову стратегию бою. Атакам ворожих позицй, що проводилася величезними угрупованнями пжелай, передували масован артилерйськ удари. Оборонн рубеж перетворилися на колосальн смуги, завдовжки 10-ки клометрв, насичен мнними полями, траншеями, окопами, ровами, що усяли колючим дротом та вогневими точками. Кожний наступ або контрнаступ призводив до величезних втрат у живойй сил, а результати були, як верховодило, мзерн. Серед найкривавших битв на Захдному фронт були битва при Верден з загальною клькстю 700 000 втрат з обох сторн (за оцнками), битва на Сомм з бльш нж мльйоном жертв (оцнка) битва бля Пашендейле з приблизно 600 000 жертв (орнтовно).

Марнсть амбцйних наступв, що призводили до величезних втрат, спонукала воякв до пошуку новтньо збро, яка на думку вйськових експертв, мусила переломити ситуацю на х користь. На полях Захдного фронту вперше з'явилися танки, проведена перша масована газова атака пд пром, аваця й артилеря стала невд'мними частинами тогочасного бою. Удосконалювалася пхотна стратегия дй. У Весняному наступ 1918 року нмц, скориставшись Берестейською угодою та розпадом Росйсько мпер, застосували нову стратегию нфльтрац пхотних пдроздлв здобули низку больших перемог, прорвавши лню оборони союзникв на глибину 100 км, та вже були майже на пороз розгрому соперника.

Однак поступово наступ нмецько арм загальмував та незабаром союзн вйська перейшли у ршучий контрнаступ, врешт-решт завдали нмцям ршучо поразки по всьому Захдному фронтов. Нмецький уряд був змушений поступитися пдписати угоду про каптуляцю Нмеччини. Умови мирного миру були офцйно закрплен Версальським уговором 1919 року.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт