Проект з природознавства - 2к лас "Як готуються до зими тварини?"

Проект з природознавства - 2к лас "Як готуються до зими тварини?"

Задать свой вопрос
1 ответ
Проект Як звр готуються до зими?
Живая природа - це дивовижний, складний багатогранний свт. Вд людей багато в чому залежить рзноманття чисельнсть тваринного свту. Щоб виршувати цю проблему, людина виновата мати певний запас природно наукових знань. Перш елементарн уявлення про навколишнй свт, в тому числ про тварин органзмах, людина отриму вже в дитинств. Виховне значення природи важко переоцнити. Сплкування з природою позитивно вплива на людину, робить його добршим, м'якше, будить в ньому кращ почуття. Особливо велика роль природи у вихованн дтей. У свой бот з дтьми старшого дошкльного вку ми використовували метод проектно дяльност з метою розвитку у их нтересу до вивчення природи, так як цей вк характеризуться бльш стйким увагою, спостережливстю, здатнстю до початкв аналзу, синтезу, самооцнц, а також прагненням до спльно дяльност. Цей проект ми почали з вибору дтей. Були запропонован природн об'кти: дерева, тварини, птахи. Вони вибрали тварин. Дтям було цкаво дзнатися, а чи готуються тварини до зими.
Я представляю проект Як звр до зими готуються?.
Нами була висунута проблема - чому дик тварини готуються до зими?
Проект короткостроковий, дослдно-творчий.
Учасники проекту: дти старшо групи, виховател, батьки.
Мета даного проекту:
Формування у дтей старшого дошкльного вку знань про сезонн змни в житт бешеных тварин.
Перед нами ставилися наступн завдання:
Розширювати уявлення дтей про пдготовку бешеных тварин до зими;
Розвивати естетичне сприйняття образу тварин вмння передавати побачене в малюнках, виробах;
Виховувати у дтей любов дбайливе ставлення до природи
Проект складався з трьох етапв:
1 етап пдготовчий включав в для себя:
Вивчення методично лтератури
Органзаця предметно-розвиваючого середовища
Пдбр художньо та енциклопедично лтератури, люстрацй картин, дидактичних гор, обладнання, костюмчикв, музичних творв, музичних гор, нтернет-ресурсв по тем проекту
2етап дослдницько-творчий здйснювався
(Через рзномантн види дяльност): пзнавально дослдницька, рухова, музична, образотворча, елементарна трудова дяльнсть, сприйняття художньо лтератури, а також взамодя з см'ю.
Пзнавально-дослдницька дяльнсть включала в для себя: дидактичн гри Хто де живе?, Хованки, Вгадай за описом, Хто зайвий, Допоможи блочки зробити на зиму припаси н.
Мета даних гор: закрпити знання про мсця проживання, про способи пристосування до зимового перхвалу.
Бесди Хто живе в оснньому лс, Як дик тварини готуються до зими. Мета цих бесд: розширювати уявлення про життя бешеных тварин в лс, про х пристосуванн до зими.
З дтьми провели дослди на тему Чому звр мняють колр сво шубки?
Досвд 1. Чому заць взимку блий?
Влтку - срий, взимку - блий, - цю загадку знають вс дти доросл. А чому ж зайчик до зими бл? Вдповдь на це питання дитина може знайти сам. Запропонували йому розглянути силует зайчика на блому зеленому тл папери. Запитали у дитини, чи зможуть вовк або лисиця побачити блого кролика на блому снгу? Навщо ж тод зайка змню свою шубку до зими? (Так, в срй шубц його б вдразу побачили вовк лисиця, а бла шубка його охороня).
Досвд 2.
Чому блка змню шубку взимку?
Досвд проводиться аналогчно попередньому, але використовуться два силуети блки: срблястого помаранчевого кольору. Вони демонструються дитин на срблястому помаранчевому тл. Коли легше побачити вдгадати, хто це? Навщо ж блка змню шубку? Дитина сам здогадаться на основ цього досвду.
Наступний досвд: Яка шубка теплше?
У холодну погоду брали на прогулянку з дитиною дв пари рукавиць - одну легку пару, оснню, а ншу - зимову, пухнасту, товсту. Нехай спочатку одягне легк рукавички, а потм тепл. У яких теплше? Пояснили, що тваринам на зиму теж потрбна тепла одежинка. Але рукавичок, шапочок, пальто у их нема. Звдки ж у них береться зимова шубка? Виявляться, що звр восени линяють змнюють шубку на бльш товсту теплу!
Ходили на екскурсю в лс. Звернули увагу на красоту осннього лсу, особливост зовншнього вигляду рослин, дерев, повторили управляла поведнки в лс. Дтям цкаво було займатися працею в природ. Вони збирали глочки, шишки, листочки для майбутньо вироби.
В итог пзнавально-дослдницько дяльност у дтей розширився запас знань про пристосованост зврв до зимових разумов.
Наступна дяльнсть рухова. Дти грали в рзн рухлив гри У ведмедя у бору, Мисливець зайц, Бездомний заць, Ведмдь бджоли, Вовк у ров. У цих грах розвивалися фзичн якост та збагачення рухового досвду, формувалася потреба в руховй активност.
музична дяльнсть
Прослуховували з дтьми музичн твори Ведмдь, Лисичка ранила лапу, розучували псеньки
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт