За порушення трудово дисциплни Долюк був притягнутий до дисциплнарно вдповдальност.

За порушення трудово дисциплни Долюк був притягнутий до дисциплнарно вдповдальност. Про це Долючок узнав з наказу, вившеного на дошц оголошень, але пд розписку повдомилений не був.

Долюк звернувся з заявою до суду про визнання стягнення таким, що не ма чинност, оскльки, як вн вважав, був порушений порядок застосування дисциплнарного стягнення.

Яке ршення ма винести трибунал?

Задать свой вопрос
1 ответ

У вдповдност з трудовим законодавством, зокрема ст. 149 КЗпП, за кожне порушення трудово дисциплни може бути застосоване злее одне дисциплнарне стягнення.

До застосування дисциплнарного стягнення власник зобовязаний зажадати вд працвника письмове пояснення. Мета цього пояснення зясувати, чи вчинив працвник проступок чи визна вн себе винним. Обовязковсть надання працвником пояснення з приводу вчинення проступку одна з гарантй того, що накладення стягнення було правомрним. Вдсутнсть пояснення повинно бути пдтверджено вдповдним актом про вдмову працвника дати таке. Причому це не перешкоджа застосуванню стягнення, якщо власник або уповноважений ним орган ма докази, що вн пояснення зажадав. Якщо порушник трудово дисциплни вдмовився вд дач пояснення, акт про це складаться за пдписом клькох осб. Складаться вн тод, коли працвник, який зявився на бот в нетверезому стан, вдмовляться пройти медичний огляд для визначення стану спянння.

Суд ма винести ршення на користь Долюка.

Даниил Обаянцев
там не тльки це, а ще й те, що його мали обов'язково повдомити пд розписку про те що його буде притегнено до дисциплнарно вдповдальност
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт