16- рчний десятикласник у вльний вд навчання час улаштувався працювати у

16- рчний десятикласник у вльний вд навчання час улаштувався працювати у фрму. Через пвроку кервник повдомив його про звльнення через постйн запзнення на боту, за що працвнику двч оголошували догану, а також через низьку яксть роботи.

Задать свой вопрос
1 ответ

Неповнолтн працвники мають право:

на скорочену тривалсть робочого часу (ст. 193 КЗпПУ): у вц 1618 рокв 36 годин на тиждень; у вц 1516 рокв (для учнв вком 1415, як працюють у перод канкул) 24 години на тиждень (ст. 51 КЗпП);

щорчн вдпустки працвникам вком до всмнадцяти рокв надаються у зручний для их час.

на виплату заробтно плати за скорочено тривалост щоденно роботи в такому самому розмр, як працвникам вдповдно категор за повно тривалост щоденно роботи (ст. 194 КЗпПУ);

Звльнення неповнолтнього працвника за нцативою пдпримства допускаться злее з вдома районно або мсько комс у справах неповнолтнх.

Звльнення на пдставах, пов'язаних з реорганзацю, скороченням штату (п. 1 ст. 40 КЗпП), виявленням невдповдност посад (п. 2 ст. 40 КЗпП)  здйснються злее у виняткових випадках не допускаться без обов'язкового працевлаштування (ст. 198 КЗпП).

У раз систематичного невиконання працвником без поважних обстоятельств обовязкв, покладених на нього трудовим уговором або правилами внутршнього трудового розпорядку; прогулу без поважних причин; неявки на боту протягом бльше 4 мсяцв пдряд внаслдок тимчасово непрацездатност т.д. Проте навть описан в КЗпП пдстави для звльнення носять частково субктивний нрав.

Тому закон гаранту право як на оскарження накладеного дисциплнарного стягнення та захист вд звинувачень роботодавця, так на захист вд незаконного звльнення. Якщо працвник вважа, що дисциплнарне стягнення, яке застосував роботодавець, необгрунтовано або не вдповда тяжкост вчиненого проступку, вн може звернутися до органв, що розглядають трудов спори в порядку, передбаченому КЗпП. Якщо працвник вважа, що звльнений незаконно, вн може звернутися в трибунал.

Слд врахувати, що в раз преступного звльнення або ншого грубого порушення трудового законодавства стосовно неповнолтнього працвника кервник може бути притягнений до вдповдальност за п. 2 ст. 172 Кримнального кодексу понести покарання у вигляд штрафу вд 50 до 100 нмдг (вд 850 до 1700 грн) або позбавлення права обймати певн посади чи займатися певною дяльнстю на строк до п'яти рокв або виправних робт на строк до двох рокв, чи арешту на строк до 6 мсяцв.

1. Ми не знамо умови роботи десятикласника - мооже вони не вддповдали нормам законодавства

2. Кервник повинен був брати письмов пояснення перед ддоганою

3. Десятикласник ма право на поновленння зважаючи на обставини

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт