чому деяк роботодавц свдомо не бажають брати неповнолтнх

Чому деяк роботодавц свдомо не бажають брати неповнолтнх

Задать свой вопрос
1 ответ

Тому що, неповнолтн, з деяких разумов прац користуються пльгами, встановленими законодавством.

На кожному пдпримств, в установ, органзац ма вестися спецальний облк працвникв, як не досягли всмнадцяти рокв, з зазначенням дати х народження.

Забороняться застосування прац осб молодше всмнадцяти рокв на важких роботах на ботах з шкдливими або небезпечними умовами прац, а також на пдземних ботах.

Забороняться також залучати осб молодше всмнадцяти рокв до пдймання перемщення речей, маса яких перевищу встановлен для их граничн норми.

Ус особи молодше всмнадцяти рокв приймаються на роботу злее псля попереднього медичного огляду в подальшому, до досягнення 21 року, щороку пдлягають обов'язковому медичному оглядов.

Забороняться залучати працвникв молодше всмнадцяти рокв до нчних, надурочних робт робт у вихдн дн.

Для робтникв вком до всмнадцяти рокв норми виробтку встановлюються виходячи з норм виробтку для дорослих робтникв пропорцонально скороченому робочому часу для осб, що не досягли всмнадцяти рокв.

Заробтна плата працвникам молодше всмнадцяти рокв при скороченй тривалост щоденно роботи виплачуться в такому ж розмр, як працвникам вдповдних категорй при повнй тривалост щоденно роботи.

Праця працвникв молодше всмнадцяти рокв, допущених до вдрядних робт, оплачуться за вдрядними розцнками, встановленими для дорослих працвникв, з доплатою за тарифною ставкою за час, на який тривалсть х щоденно роботи скорочуться порвняно з тривалстю щоденно роботи дорослих працвникв.

Оплата прац учнв загальноосвтнх шкл, професйно-технчних середнх спецальних навчальних закладв, як працюють у вльний вд навчання час, провадиться пропорцйно вдпрацьованому часу або залежно вд виробтку. Пдпримства можуть встановлювати учням доплати до заробтно плати.

Щорчн вдпустки працвникам вком до всмнадцяти рокв надаються у зручний для их час.

Щорчн вдпустки працвникам вком до всмнадцяти рокв повно тривалост у перший рк роботи надаються за х заявою до настання шестимсячного термну безперервно роботи на даному пдпримств, в установ, органзац.

Працездатнй молод - громадянам Украни вком вд 15 до 28 рокв псля закнчення або припинення навчання у загальноосвтнх, професйних навчально-виховних вищих навчальних залогах, завершення професйно пдготовки перепдготовки, а також псля звльнення з строково вйськово служби, вйськово служби за призовом пд час моблзац, на особливий перод, вйськово служби за призовом осб офцерського складу або альтернативно (невйськово) служби надаться перше робоче мсце на строк не менше двох рокв.

Звльнення працвникв молодше всмнадцяти рокв з нцативи власника або уповноваженого ним органу допускаться, крм додержання загального порядку звльнення, тльки за згодою районно (мсько) служби у справах дтей.  

Батьки, усиновител пклувальники неповнолтнього, а також державн органи та службов особи, на яких покладено нагляд контроль за додержанням законодавства про працю, мають право вимагати розрвання трудового договору з неповнолтнм, у тому числ й строкового, если продовження його чинност загрожу здоров'ю неповнолтнього або порушу його законн нтереси.

Тому, деяким роботодавцям набагато легше, вдмовити неповнолтньому, а нж дотримуватись всх разумов.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт