Допоможть,будь ласкаОхарактеризуйте обмеження та пльги встановленн законодавством для

Допоможть,будь ласка
Охарактеризуйте обмеження та пльги встановленн законодавством для працюючих неповнолтнх

Задать свой вопрос
1 ответ

Ус неповнолтн мають право на певн пльги щодо робочого часу, заробтно плати та надання вдпусток. Зокрема, для всх працвникв, як ще не досягли 18 рокв, чинним законодавством встановлено скорочену тривалсть робочого часу. Так, якщо для дорослих працвникв нормальна тривалсть робочого часу вдповдно до частини першо статт 50 КЗпП становить 40 год. на тиждень, то пдлтки у вц до 16 рокв не повинн працювати понад 24 год. на тиждень, а працвники вком вд 16 до 18 рокв понад 36 год. на тиждень (п. 1 частини першо ст. 51 КЗпП). Разом з тим заробтна плата неповнолтнм працвникам при скороченй тривалост хнього робочого часу виплачуться в такому самому розмр, як працвникам вдповдних категорй, як працюють у звичайному (повному) режим робочого часу. Тобто працвники-пдлтки, хоч працюють, порвняно з дорослими, протягом меншого промжку часу, але мають право на оплату сво прац у розмр повно тарифно ставки, повного окладу.

Тривалсть же робочого часу учнв, як працюють протягом навчального року у вльний вд навчання час, не може перевищувати половини зазначено вище очень тривалост робочого часу, передбачено для осб вдповдного вку.

Оскльки учн, як працюють, можуть мати неоднаковий вк, то й половина очень тривалост хнього робочого часу буде дорвейвнювати або 12 год. (для осб у вц до 16 рокв), або 18 год. (для осб у вц вд 16 до 18 рокв) на тиждень). Ця тривалсть робочого часу не тривалстю скороченого робочого часу це передбачена законодавством максимальна тривалсть неповного робочого часу для зазначено категор працвникв. 

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт