Яке покарання за незакнчений злочин?

Яке покарання за незакнчений злочин?

Задать свой вопрос
1 ответ
Призначення покарання за незакнчений злочин та за злочин, вчинений у спвучаст

1. Призначення покарання за незакнчений злочин. У цьому випадку трибунал при призначенн покарання ма враховувати так положення:

1) загальн засади призначення покарання викладен в ст. 65 КК: зокрема, покарання ма бути призначено у межах, установлених у санкц статт, що передбача вдповдальнсть за вчинений злочин. також у границах положення Загально частини Кодексу з урахуванням способу та мотиву дй винного, нраву розмру заподяно шкоди;

2) обставини, як пом'якшують або обтяжують покарання, що визначен, вдповдно, у ст. 66 ст. 67 КК. При цьому мають бути врахован як перш, так друг обставини при х одночаснй наявност. Наприклад, особа вчинила замах на краджку майна з використанням разумов надзвичайного стану (обтяжуюча обставини) внаслдок збгу тяжких матеральних обставин (пом'якшуюча обставина). Трибунал при призначенн покарання ма врахувати обидв ц обставини;

3) ступнь тяжкост вчиненого особою дяння та ступнь здйснення злочинного намру. Нагадамо, що незакнчений злочин ма дв стад - готування до злочину та замах на вчинення злочину. Ц стад злочинно дяльност рзняться мж собою як за фактичними обставинами, так за тяжкстю вчиненого. Тому, призначаючи покарання, суд ма враховувати, що готування до злочину його початкова стадя вважаться менш небезпечною вдносно стад замаху на злочин. У даному випадку ма значення те, що готування до злочину мало тяжкост, вдповдно до ч. 2 ст. 14 КК, не тягне за собою кримнально вдповдальност;

4) при призначенн покарання трибунал ма враховувати причини, внаслдок яких злочин не було доведено до кнця. Злочинний намр може не здйснитися за одн з клькох обстоятельств: а) з причини, не залежно вд вол винного. Наприклад, д злочинця було припинено органами влади;

б) з причини об'ктивно неможливост з боку злочинця досягти сво мети (наприклад, винний не влучив при пострл в свою жертву; сейф виявився надйно закритим, злочинець не змг проникнути в його середину;

в) злочинець вдмовився вд доведення злочину до кнця при можливост досягнення мети злочину, наприклад, злочинець злякався вдповдальност за вчинене, отямився вдступився вд свого намру тощо.

За вчинення готування до злочину строк або розмр покарання не може перевищувати половини наибольшего строчку або розмру найбльш суворого виду покарання, передбаченого санкцю статт (санкцю частини статт) Особливо частини КК.

За вчинення замаху на злочин строк або розмр покарання не може перевищувати двох третин максимального строчку або розмру найбльш суворого виду покарання, передбаченого санкцю статт (санкцю частини статт) Особливо частини КК.

2. Призначення покарання за злочин, вчинений у спвучаст. Трибунал, призначаючи покарання спвучасникам злочину, ма керуватися положеннями, викладеними у ст. 65-67 та ч. 2 ст. 68 КК, щодо нраву та ступен участ кожного з спвучасникв у вчиненн злочину. Така участь залежить вд рол того або ншого спвучасника злочину в досягненн загально мети злочину його безпосереднього впливу на розмр заподяно шкоди.

Вид розмр покарання за злочин, вчинений у спвучаст, залежить головним чином вд т рол, яку виконував кожний з спвучасникв злочину: був вн виконавцем чи органзатором злочину, пдбурювачем чи пособником злочину.

Бльш небезпечним серед спвучасникв вважаться виконавець та органзатор злочину, а найбльшу небезпеку для благ людини соцальних цнностей створю групова та органзована (кланова) злочиннсть. Активн учасники таких груп особливо органзатори злочинних органзацй мають зазнавати з боку суду найбльшо найсуворшо кари.

Отже, обрання кожному пдсудному непосредственно мри покарання за вчинений ним злочин ма рунтуватися на додержанн трибуналом загальних засад призначення покарання та аналз усх фактично встановлених обставин справи. Така оцнка здйснються трибуналом на пдстав правосвдомост суду, тобто безпосереднього, неупередженого застосування закону на основ високого професоналзму, правово загальнолюдсько культури. Якщо судд мають вс ц складов правосвдомост, то шлях до справедливого покарання найбльш можливим.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Вычислите силу с которой при давлении 100 КПа атмосфера давит на

Физика.

Синтаксический разбор и схема Но мы сказали, что нам ничего не

Русский язык.

Массовая доля целлюлозы в древесине составляет 50%. Какая масса спирта может

Химия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт