СРОЧНОООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

СРОЧНОООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 ПОЖАЛУЙСТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! леонардо да внч тамна вечеря твр. ессе мнмум на листок

Задать свой вопрос
1 ответ

Одним з найбльш знаменитих творв Леонардо да Внч, безперечно, Тамна Вечеря - фреска, виконана в перод з 1495 - 1497 рр.. на однй з стн мланського монастиря Санта Маря делла Грац. На жалко, сьогодн ця розпис далека вд первсного виду через численн реставрацй - технка письма, поднувала в соб масло темперу, виявилася не здатна витримати регулярн пдтоплення будвл, перш ознаки псування твори проявилися ще в початку 16 столття.

Перед тим, як почати боту над розписом, Леонардо ретельно довго до не готувався, обдумуючи кожну позу кожен жест, роблячи безлч попереднх начеркв. Написання цього твору зацкавило Леонардо, перш за все, можливстю розкрити перед глядацькою аудиторю глибоку психологчну драму, показати рзномантнсть людських нравв, х внутршнй свт душевн переживання.

Тамна Вечеря зрлим цлсним твором Леонардо - художнику вдалося знайти настльки точне композицйне ршення, що при першому ж погляд на розпис глядач переконуться в реальност вдбуваться - фгура Христа, висвтлена дверним просвтом, займа центральну частину картини.

Фгури апостолв клька вддален вд Спасателя, що ще бльше акценту увагу глядачв в центр твору. Крм того, цей акцент посилються за рахунок перспективних лнй, як за задумом творца сходяться в однй точц - над головою Христа.

Головне, до чого прагнув Леонардо в цьому твор - показати наскльки по-рзному учн вдреагували на слова суса про швидке зрад. , треба сказати, що це йому чудово вдалося - на вдмну вд картин нших художникв, присвячених цьому сюжету, твр Леонардо приголомшувало суча сникв, в першу чергу, саме виразами облич жестами персонажв. навть незважаючи на те, що Юда знаходитися в загальних зборах учнв, а не окремо, як це було прийнято у майстрв, як працювали до Леонардо, дзнатися його досить просто, якщо уважно вдивитися в жести та ммку апостолв. воттт

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт