твр на тему Мо враження вд живопису епохи ренессанса

Твр на тему Мо враження вд живопису епохи ренессанса

Задать свой вопрос
1 ответ

де гуманзму - духовна база розквту мистецтва епохи Вдродження. Мистецтво Вдродження пройнятий деалами гуманзму, воно створило образ великолепного, гармонйно розвинено людини. талйськ гумансти вимагали свободи для людини. "Але свобода в розумнн талйського Ренесансу, - писав його знавець А. К. Джвелегов, - мала на уваз окрему особистсть. Гуманзм доводив, що людина у свох почуттях, у свох думках, у свох вруваннях не пдляга някй опц, що над ним не повинно бути мощью вол, який заважа йому вдчувати думати як хочеться ". У сучаснй науц нема конкретного розумння нраву, структури хронологчних рамок ренесансного гуманзму. Але, безумовно, гуманзм варто розглядати як головне дейний змст культури Вдродження, невддльно вд усього ходу сторичного розвитку тал в епоху почалося розкладання феодальних зародження капталстичних вдносин. Гуманзм був прогресивним дейним рухом, який сприяла утвердженню кошти культури, спираючись, перш за все на античне спадщина. талйський гуманзм пережив ряд етапв: становлення в XIV столтт, яскравий розквт наступного столття, внутршню перебудову поступов впаду у XVI столтт. Еволюця талйського Вдродження була тсно пов'язана з розвитком флософ, полтично деолог, науки, нших форм суспльно свдомост , у свою чергу, зробило потужний вплив на художню культуру Ренесансу.

Вдроджен на античнй основ гумантарн знання, що включали етику, риторику, флологю, сторю, виявилися головною сферою у формуванн розвитку гуманзму, дейним стрижнем якого стало вчення про людину, мсце роль в природ суспльств. Це вчення складалося переважно в етиц збагачувалося в самих рзних областях ренесансно культури. Гуманстична етика висунула на перший план проблему земного призначення людини, досягнення щастя його власними зусиллями. Гумансти по-новенькому пдйшли до питань соцально етики, у виршенн яких вони спиралися на уявлення про потужнсть творчих здбностей вол людини, про широкий можливост побудови щастя на земл. Важливою передумовою успху вони вважали гармоню нтересв ндивда суспльства, висували деал вльного розвитку особистост нерозривно пов'язаного з ним удосконалювання соцального органзму полтичних порядкв. Це надавало багатьом етичним деям вченням талйських гуманств яскраво виражений нрав.

Багато заморочек, що розроблялися в гуманстичнй етиц, знаходять новий змст особливу актуальнсть у нашу епоху, если моральн стимули людсько дяльност виконують усе бльш важливу соцальну функцю.

Гуманстичний свтогляд став одним з найбльших прогресивних завоювань епохи Вдродження, як надали сильний вплив на весь подальший розвиток вропейсько культури.

Реформаця зграла важливу роль у становленн свтово цивлзац. Не проголошуючи някого певного соцально-полтичного деалу, не вимагаючи переробки суспльства в ту або ншу сторону, не роблячи няких наукових вдкриттв або досягнень на художньо-естетичному терен, Реформаця змнила свдомсть людини, вдкрила перед нею нов духовн обр. Людина отримала свободу самостйно мислити, звльнився вд опки церкви, отримав найвищу для не санкцю - релгйну на те, щоб тльки власний розум совсть диктували йому, як слд жити. Реформаця сприяла появ людини буржуазного суспльства - незалежного автономного ндивда з волею нравственного вибору, самостйного вдповдального у свох судженнях вчинках.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт