Як в думате, з якою метою создатель зобразв два свти в

Як в думате, з якою метою создатель зобразв два свти в балад "Свтязь"

Задать свой вопрос
1 ответ
Мцкевич Адам
(1798-1855)
Вдомий польський поет, який став родоначальником польсько лтературно мови. де свободолюбства юнаков були прищеплен ще в батьквському дом, а згодом в унверситет. Перш його твори "Анеля", "Демосфен" демонструють вольтер'янськ настро, в их звучить вра в прогрес, мря про краще життя. Мцкевич ста активним учасником визвольного руху в Польщ, зазна переслдувань, ув'язнень, вигнання з рдно земл.
Балади Мцкевича це хвала вльному життю народу; теми балад розвива поет надал в поемах "Гражина", "Дзяди". Роки заслання, коли вн бува в Криму, в Одес, Петербурз, стали роками створення ним кращих лричних творв. У Рос 1826 року виходить книга "Сонети", 1834 року Мцкевич опублкував поему "Пан Тадеуш", яку називають "енциклопедю польського життя". Поезя Мцкевича була популярною за життя поета, сразу вона залишаться одним з кращих здобуткв польсько лтератури.
Вибр жнок Свтязя
Люблю я весь люд! В обйми я приймаю
Всх днв минулих, вс прийдешн поколння,
Усх до лона пригортаю.
Як батько, компаньон, як муж коханий;
Народу радсть желаю дати,
Ним всесвт хочу здивувати,
Йому до щастя тут шукаю шлях незнаний.
Ц слова належать видатному польському поету Адаму Мцкевичу. Бог нагородив його чудовим талантом митця, випробування дол не зламали, а загартували його. Если я чув розповд про розшматовану Польщу, про намагання поета допомогти рднй земл, я зрозумв, що значить бути патротом. Совстю народу, улюбленим сином називають поляки Адама Мцкевича. Вони пишаються ним, як ми пишамося свом Шевченком.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт