Фзичн чинники що впливають на стан довклля.

Фзичн чинники що впливають на стан довклля.

Задать свой вопрос
1 ответ

розвиток психки

звук свом помчником. Природн звуки ми схильн сприймати як тишу. Але на жаль, сучасна людина заносить у звуковий ландшафт багато шумв.

Шум чинить особливий, негативний вплив на розумову дяльнсть просто може порушити природний плин життя. Сучасний шумовий дискомфорт виклика у живих органзмв больов реакц. Звук вд пролтаючого реактивного лтака, наприклад, пригнчуюче д на бджолу, вона втрача здатнсть орнтуватися. Цей же шум вбива личинки бджл, розбива яйця птахв у гнзд. Транспортний або виробничий шум д пригнчуюче на людину - стомлю, драту, заважа зосередитися.

Як тльки вн замовка, людина вдчува полегшення спокй. Рвень гулу в 20-30 децибел удобно нешкдливий для людини. Це природний шумовий фон, без якого неможливе людське життя. Для "гучних звукв" возможна граница становить приблизно 80 децибел. Звук у 130 децибел вже виклика у людини больове вдчуття, а в 150 - 100 для не нестерпним. Звук у 180 децибел виклика втому металу, а при 190 - заклепки вириваються з конструкцй. Недарма в середн вки снувала страта "пд дзвн". Дзвн повльно вбивав людину. Шум заважа нормальному вдпочинку вдновленню сил, порушу сон. Систематичне недосипання безсоння ведуть до важких нервових розладв. Тому захисту сну вд шумових подразникв виновата придлятися велика увага.

Не варто забувати, що наш органзм, цлком естественно, реагу на звук не тльки в залежност вд його сили, але вд висоти. здесь небезпеку несуть не звуки, як сприймаються нами як найвищ, а звуки нечутн - т, що лежать поза границами людського сприйняття: ультра- та нфразвуки. З просто руки медикв з ультразвуком ми знайом навть вважамо його корисним (що не безперечно). А ось категорями нфразвуку мислити ми не звикли, хоча його дю на соб кожен вдчував неодноразово. Сильний втер, шторм, гроза, спалахи на сонц вдчутно змнюють наш емоцйний стан, а в багатьох навть фзичний. Просто цю змну важко пов'язати з тим, чого не чуш.

нфразвук супроводжу вибухи, обвали, землетруси. жах в душ людини пд час цих катаклзмв виника не тльки вд думки про загрозу життю - жах, минаючи другу сигнальну систему, виклика нфразвук. Така його властивсть. частоти нфразвуку, здатн викликати не просто жах, а психчн розлади навть справжн безумство.

Найчастше, звичайно, городяни страждають вд нфразвуку, створеного руками людини. Джерелом його можуть бути, наприклад, промислов пдпримства, трансформатори вуличного освтлення. нема тако стни, такового матералу, який був би здатний людину вд нього захистити.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт