Цкав факти про Франкофоню

Цкав факти про Франкофоню

Задать свой вопрос
2 ответа

У 1969 роц побачив свт роман La Disparition письменника Жоржа Перека, вдомий всй Франц. Ункальнсть цього твору поляга в тому, що создатель не використовував у ньому жодного разу букву "е" найпопулярншу в мов. Примтно те, що роман був переведений на нш мови теж без використання популярних букв. Наприклад, при переклад на росйську мову обйшлися без букви "О" як само нередко вживано.

Вивчення мови Мольра було дуже поширене в Рос в XIX столтт. Все дворянство навчало йому свох нащадкв. Росйська знати разговаривала французькою не грше, нж росйською. Цей навик зграв з деякими представниками дворянства злий жарт пд час вйни з Наполеоном. Часто солдати в нчнй темряв приймали свох офцерв ворога, так як чули вд их ворожу французьку мову.

Цкаво, що в Англ, яка сьогодн використову злее англйську, дуже довгий час офцйною державною мовою була французька. Навть акт, яким офцйно англйська проголошувався державним, був складений на тому ж la langue franaise.

1 . У Франц знаходиться найбльша кльксть замкв в свт - всього 4969 штук. Майже п'ять тисяч! Приблизно стльки ж вже випарувалося з  французько земл .

2 . У Франц були винайден колготки. Жноч колготки - генальний винахд XX столття , адже х можна ще й як вдмнний медичний джгут використовувати , щоб кров зупиняти , в саду  вд шкдникв т. д. :)

3 . Офцйна , державна мова Франц - французька. Але без англйсько ви роботу н за що не знайдете , жоден француз не зможе зрозумти , як це ви не скажите на англйськй мов. Вони можуть ще зрозумти , що ви не знате французько , але як таке може бути , що ви не розмовляте англйською?! Якщо вони чують акцент , вдразу переходять на англйську, навть якщо ви нею не володте

4 . Французи пишаються тим, що саме вони винайшли гльйотину . Скасувати довелося через  глобалзацю та вросоюз зовсм не так давно - остання страта за допомогою гльйотини була в 1981 роц , всього 35 рокв тому. Щороку вдзначаться спецальний денек скорботи за гльйотиною.

5 . Саме французи завалили ... проект вропейсько Конституц. Точнше - французьк фермери, як не розумють, з якого чуда вони повинн зливати в одну бочку ункальн вина ( близько тисяч видв), робити сири ( 460 сортв, не рахуючи х рзновидв ) з якихось там стандартв, чому це сидр повинен вважатися алкогольним напом, если це всього лише квас, тльки не на хлб, а на яблуках. взагал - сидр без кальвадосу - грош на втер!

6 . У Франц знаходяться найбльш вдвдуван в свт пам'ятки: собор Нотр-Дам-де-Пар монастир Мон-Сен Мшель .

7 . Франця - сльськогосподарська крана .

8 . Франця - батьквщина кнематографу.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт