гипетьськ боги та х функц

гипетьськ боги та х функц

Задать свой вопрос
Эмилия Артеминко
допоможть аоно не сохранило
Вовка Азыркин
допоможть гипетьськ боги та х функц
1 ответ
Аах ветхогипетське мфологчне божество, шановане в гипетськй мфолог як Бог мсяця. Джерелом поклонння вважалося мсто Фви. Спочатку Ааху вклонялися саме як Мсяцю, як астрономчному явищу, супутнику Земл.Акер  ветхогипетське божество, шановане в гипетськй мфолог як втлення само Земл, земно тверд, того, що основою Людини. 

Амаунет  гипетська Богиня, в якй була втелена жноча форма 1-го з найголовнших гипетських божеств Господа Амона. 

Аментет  у гипетськй мфолог Богиня шанувалася як покровителька королевства мертвих. мя в переклад з ветхогипетського означа захд. У уявленн давнх гиптян, захд це край земл, де починаться пекло, тому що туди кожен вечр сходить сонце. 

Амон-Ра  Бог сонця в Стародавньому гипт, згодом цар Богв. Спочатку вн був усього лише мсцевим Богв мста Фви. 

Амсет (мсет)  син Хору, одного з головних Богв гипетського пантеону. Бог Амсет його кровн брати Дуамутеф, Хап, Кебексенуф вважалися спочатку астральними Всевышними, що мешкають в сузр Велика Ведмедиця. 

Анеджт (Анджет)  в гипетськй мфолог локальне божество епохи раннього королевства додинастичного пероду. Вважалося у давнину заступником м100 Бусрса. 

Ант  Бог схдно пустел. На думку давнх, саме схдна частина гипетсько пустел, потребувала заступництва Богв, оскльки саме там вдбувалися найбльш жвав контакти з ншими народами племенами. 

Анубс (нпу)  Бог Стародавнього гипту, який зображувався з головою шакала людським тлом, провдник в загробний свт. В перод Старого Королевства зявлявся людям в образ Господа Дуата. У ветхогипетськй мфолог сином Богин Нефтди. 

Анукет  живильниця полв, захисниця пд час пологв, а також уособленню життво важливо для гиптян вологи Нлу. Початок формування культу був в Судан Нуб. У Нуб гипетська Богиня Анукет була хранителькою народу. 

Апс (Хапс)  священний бик в мфолог Стародавнього гипту, який мав власний храм в мст Мемфс. Бик Апс вважався присвяченим большому Осрсу або Птаху, а нод виступав навть в якост самостйного Господа, який шанувався в район Мемфса. 

Апоп  уособленням усього злого, поганого, ненависного ужасного. Згдно з переказом, гипетський Бог Апоп щоноч випива з Нлу усю воду, щоб свтлий Бог Ра застряг серед мулу на свому човн. Свою зразковою поведнкою, читанням псалмв, благочестивими думками люди можуть допомогти Всевышним здолати злобно. 

Атон  символ сонця, дух сонця. Досить тривалий час був незначним мсцевим Всевышним сонця. Швидше за все, його храм можу розташовуватися в Гелопол. 

Атум  одне з найдавнших божеств в гипетськй мфолог. Вважаться, що вн сином океану Нуна, первинного стану хаосу на земл. гипетський Бог Атум Бог первотворення. 

Аш  прадавнй Бог, який управляв у Лвйськй пустел. Архачне божество. Сокл вважався священним птахом Аша.

Балу (Баал)  одне з найпопулярнших прзвиськ рзних Богв. Найбльшим поширенням користувався культ Баала Бога грому, блискавки, бур, дощу, родючост. Балу це диний син Асрат Мулу. 

Банебджедет  дуже шанований у гипт Бог плодючост, родючост народжуваност. гипетський Бог Банебджедет вважався попечителем м100 Джедет. 

Бата  прадавн божество, що шанувалося в гипетськй мфолог як в чоловчому образ, так в жночому. Його ототожнювали з биком. Мсто Каса було центром його культу, а також мсцем шанування Господа Анубса провдника в загробний свт. 

Бес  стинно гипетський Бог, нш наполягають на його азйському походженн, трет вважають, що Бес зявився пд впливом африкансько релг. Серед большого числа представникв гипетського пантеону Богв найчастше на скарабеях зображувалися маленьк кривоног Боги в левовй шкур з хвостом лева, в налобнй повязц з пря. Ц божества вдом пд мям Беси. 

Геб  Бог земл, народжений першими Богами Шу Тефнут, батько велико клькост Богв, серед яких Нефтда, зда, Осрс Сет. У Текстах Прамд повдомляться, що людина, яка померла, заходить в Геба. 

Гор  один з найбльш давнх Богв в гипетськй мфолог, який зберга перекази про час, если полювання було найголовншою справою для чоловкв. У пзнш пероди вн зображувався людиною з орлиною головою або сонячним диском з вдкритими соколиними крилами. 

Дуамутеф  Бог, який вважаться сином Хору. У нього були три брати: Хап, Амсет Кебексенуф. Ус вони, як мовиться в смнадцятй глав Книги мертвих вважалися астральними Всевышними. 

нмутеф  Бог у гипетськй мфолог. Його батьком був Онурс, якого ще називають Господом полювання. Пзнше нмутефа ототожнювали з Господом Хором. 

нпут  Богиня Дуата (мсця, де перебувають душ, що померли) в гипетськй мфолог.

сдес (Астенну, стен, Астен, Астес)  попечитель Дуата (Захдно пустел, загробного свту) в гипетськй мфолог. У план справ, як йому приписувалися дуже близький до Анубсу. 



, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт