Реферат на тему :кона Божо матер Чернгвська

Реферат на тему :

кона Божо матер Чернгвська

Задать свой вопрос
1 ответ

сторя кони Смоленсько Божо Матер, як багатьох нших доленосних для Рос чудотворних образв, овяне легендами. Первообраз святин, з яким нередко ототожнюють Смоленську Одигитрию, було написано самим апостолом Лукою для антиохйського правителя Феофла. Псля смерт образ Богородицы-Путеводительницы повернулося на русалим, звдки у XXI столтт цариця вдокя, дружина мператора Феодося, перенесла х у Царгород, у Влахернский храм.

легенди, що у 1046 року грецький мператор Костянтин IХ Мономах благословив ц коною свою дочка Ганну, видаючи замж за чернгвського князя Всеволода Ярославовича, сина Ярослав Мудрий. Проте, саму себе свдчить той сторичний факт, що царьградская святиня, пд час облоги Константинополя в 1453 р. яка була в монастир Хора, знищили турками, длили дорогоцнний оклад [1][1]. Тому правильнше вважати привезену на Русь кону шанованим перечнем з стародавнього константинопольського виду, який став на Рос велико чудотворною коною. Псля смерт князя Всеволода кона перейшла для синов Володимиру Мономаху, що перенесла х у початку ХII столття Смоленську соборну церкву у честь Успння Пресвято Богородиц. З на той час кона отримав назву Одигитрия Смоленська.

У 1237 року, пд час навали Батия, Смоленська кона Божо Матер явила велике чудо для вдсч татаро-монгольсько вйська вд стн Смоленська. Татари стояли вже у клькох верст м100, коли благочестивий вон пд назвою Меркурй почув який з свято жеребцы голос, приказывавший лише м вврватися в ворожий стан обцяв небесне заступництво. Дотримуючись велнням Божу, самовдданий вон вноч проникнув у стан Батия перебив безлч ворогв, ухваливши битв мученицьку погибель. Меркурй був поховано у соборну церкву майже вдразу приднаний до лику святих. Пам'ять святого вдбуваться 24 листопада, если це сталося подя. Ранше у вона перед чудотворним чином Одигитрии вдбувалося особливе подячний молебень.

Наприкнц чотирнадцятого кона Одигитрии вддали до Москви поставлено Благовщенському собор Кремля праворуч вд царських ворт. Одню з версй причину перенесення виду одруження большого князя Московського Василя Дмитровича з дочкою литовського князя Втовта Соф, яко ця кона випала рол посагу. У 1456 року пископ Смоленський Михайло у супровод намсника м100 прибув Москву Московського большого князя Василя Темного вдпустити кону на свй сторичний м100. Порадившись з пископами боярами, большой князь Василь Васильович повелв повернути чудотворну кону в Смоленськ, залишивши у Москв дома перебування виду його точний перечень. У 1525 року у пам'ять про катастрофу большой князь Василь III заснував у тому самому мсц, де москвич проводжали кону, Новодвичий монастир з храмом на вшанування Смоленсько Божо Матер, що й помстив список з Благовщенського собору.

Чудотворний образ знову побував на Москв 1611 року, если Смоленськ захопили поляками, а, по взяття ворогом столиц та до вигнання вд росян меж певний час в Ярославл. Невдовз опсля повернення Смоленська росйському держав, 26 вересня 1655 року, чудотворна кона Одигитрии урочисто повернулося у сво м100. У важкий час Велико Втчизняно вйни 1812 року, щодня Бороднсько битви, чудотворний образ Смоленсько Божо Матер, разом Иверской Володимирсько конами хрещеним ходом обносили навколо Москви. Здесь слд зазначити на особливе заступництво Смоленсько Богородиц саме захдним меж нашо крани, звдки йшла польська французька експанся, аналогчно як пвнчн його меж перебувають пд захистом образу Знамения Новгородського, а схдн Казансько Божо Матер.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт