напиши свои размышления по одному выражению М. Горьковатого(если что урок ОРКСЭ

Напиши свои размышления по одному выражению М. Горьковатого(если что урок ОРКСЭ

Задать свой вопрос
1 ответ
На меж 18901900-х рр. Горьковатый пише низку творв у неоромантичнй манер (Ветха зергль, Псня про Орла, Псня про Буревсника тощо). Слд, проте, зауважити, що поряд з Пснею про Буревсника письменник створив цлком реалстичний роман Фома Гордв, де на широкому сторичному тл зобразив росйську буржуазю.

1899 року в Петербурз Горьковатый знайомиться з Вкентм Вересавим, а згодом, у Москв, з Львом Толстим, Леондом Андревим, Антоном Чеховим, ваном Бунним, Олександром Купрним. 1902 року у Московському художньому театр була поставлена його соцально-флософська п'са На дн. Пдкреслено реалстично змальовуючи у нй життя так званих декласових елементв  злидарв, як животикють у нчлжц, Горький стверджував гднсть та честь людини, що не втрачаються навть на дн суспльства. Високою гуманстичною врою в людину сповнен слова 1-го з мешканцв нчлжки: Людина  це звучить гордо!.

На початку XX столття слава Горьковатого стрмко зроста. 1902 р. його навть обрали академком. Однак за височайшим повелнням результати виборв було скасовано. Ця подя набула розголосу в середовищ росйсько нтелгенц. На символ протесту проти дискримнац письменника Антон Чехов  Володимир Короленко вдмовилися вд звання почесного академка. Пд впливом революцйних подй 19051907 рр. був написаний роман Мати (1907), в якому комунстична деологя пзнше вбачала високий взрець лтератури соцаластичного реалзму, що на нього мають рвнятися радянськ письменники. Як позитивн геро доби у цьому твор змальовувалися революцонер Павло Власов та його мати. Революцйно налаштован читач захоплено зустрли роман. Псля Лютнева революцялютнево революц 1917 р. Горьковатый завершу боту над автобографчною трилогю (романи Дитинство, В людях та Мо унверситети), бере участь у виданн газети Новенькая жизнь, де друку запальн публцистичн статт (Несвочасн думки).

1921 р. розпочався перод емграц. Письменник живой у Нмеччин, тал, Чехословаччин, працював над романом Справа Артамонових та епопею Життя Клима Самгна. 1931 р. вн виршив повернутися на батьквщину.


При народженнПшков Олексй МаксимовичПсевдонми, криптонмиМаксим ГорькийДата народження16 (28) березня 1868Мсце народженняНижнй Новгород, Росйська мперяДата смерт18 червня 1936 (68 рокв)Мсце смертГоркиПохованняКремлвська стнаНацональнстьросянинГромадянство Росйська мперя, СРСРМова творвросйськаРд дяльностпрозак, поетНапрямокреалзм, соцалстичний реалзмЖанроповдання, повсть, ншMagnum opus:Мати, На дн, Життя Клима СамгнаДружинаYekaterina Peshkova[d] Андрва Маря Федорвна
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт