Валовий збр та урожайнсть пшениц характеризуються такими даними: Культура   

Валовий збр та урожайнсть пшениц характеризуються такими даними:
Культура Валовий збр,т Урожайнсть, ц/га
Пшениця озима 22862 36,5
Пшениця ярова 812 26,0
Визначте середню урожайнсть пшениц та обрунтуйте вибр виду середньо.

Задать свой вопрос
1 ответ
Як стверджують експерти, врожайнсть пшениц з 1 га буде залежати не тльки вд обраного сорту, але вд погоди, а також вд разумов створених фермером для розвитку культури. Середнми врожаями для нашо крани вважаться 40 центнерв зерна з гектара, але в деяк сприятлив роки з т ж одиниц площ вдавалося збирати 100 центнерв.
При вирощуванн дано культури на городнй длянц або поле необхдно верно пдбирати попередникв. Кращими з них смейство бобових (горох, соя, квасоля, сочевиця), а також рпак, гречка, зелен рослини сидерати, збагачують рунт поживними речовинами. У раз посву пшениц псля пшениц витримують промжок у два роки. Це необхдно для того, щоб земля змогла вдпочити набрати достатню кльксть поживних речовин мкроелементв.
Пдготовка до посву пшениц поляга в дисковке або оранц рунту, раструшиванию добрив, отдал длянку необхдно вирвняти ущльнити. Пдвищити врожайнсть пшениц з 1 га можна внесенням в землю фосфорних калйних добрив. Також рекомендовано використовувати озим сорти ц культури, адже так рослини починають нтенсивно розвиватися з приходом теплих весняних днв. У бльшост регонв нашо крани зерно висвають з 10 по 20 вересня, заглиблюючи насннвий матерал на 5 сантиметрв в грунт. Такий термн посву дасть можливсть рослин сформувати вд двох до чотирьох листочкв до настання заморозкв.
З приходом весни, если зйде снг встановиться тепла погода, по полю проходяться боронами, щоб закрити вологу. Якщо рослини вийшли з чахлими зими х пдгодовують амачною селтрою. На длянках з великою клькстю бурянв пшеницю обробляють гербцидами. Сбор ц культури збирають у мру дозрвання зерна, если воно стане сухим.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт