сторя меж китайського середньовча!

сторя меж китайського середньовча!

Задать свой вопрос
1 ответ

Середньовчний Китай

Опрацювавши цей параграф, ви дзнатесь: хто такий Син Неба; як чому в Кита утвердилася мператорська форма правлння; чому змнювалися мператорськ династ; як наслдки для Китаю малюсенько монгольське панування; яким внесок Китаю в скарбницю свтово культури.

син Неба та його пддан. Китай за свом розмром клькстю населення у Середн вки можна було порвняти з усю християнською вропою. На меж XIIXIII ст. у Кита проживало близько 100 млн осб бльше нж у вроп. Китайц вважали свою державу центром Земл, а вс народи, що жили навколо, вони називали вандалами.

Сильна централзована держава на чол з мператором склалася в Кита ще в ст. до н. е. Вд того часу до початку ХХ ст. Китай незмнно залишався мперю. Правителя Китайсько держави називали Сином Неба. Його влада передавалася в спадок й офцйно нчим не обмежувалася. Особа мператора була священною. Вн вважався не тльки володарем усх людей, а й посередником мж Небом пднебесним свтом. мперю називали втленням небесного порядку.

Кожен пдданий мпер розглядався як нструмент для виконання вол Неба, що передавалася через мператора. У китайському суспльств снувала сувора рархя. Нижче мператора (найближче оточення) стояли вищ сановники, як верховодило, його родич. Ще нижче бюрократы, що длилися на велику кльксть рангв. Усх чиновникв у Кита називали мандаринами. з хньою допомогою мператор правив мперю. Щоб стати чиновником, потрбно було здобути вдповдну освту скласти дремлет.

Для отримання бльш високого рангу знову доводилося складати спити. До почиваетв допускалися вс добр люди, як висловили таке бажання. Звичайно, дти бюрократв могли краще пдготуватися до дремлетв. Проте така система забезпечувала доступ до владних структур талановитих людей з усх верств суспльства. Той, хто складав спити вищого рвня, отримував мсце при двор й значну платню. Так люди користувалися повагою згодом стали називатися шенш (шень той, що носить пояс влади, ш учений). Найнижчу сходинку займали пдл люди особисто залежн люди, у тому числ раби.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт