Твр на темуЕней - людина долСвтова лтература

Твр на тему
Еней - людина дол

Свтова лтература

Задать свой вопрос
1 ответ

За переказами головний герой поеми Вергля лада з небагатьма своми товаришами врятувався псля загибел Тро. Йому судилося бути родоначальником нового народу, яком буде зобовязана свом походженням столиця Римсько мпер, найвеличнше мсто стародавнх часв Рим. Але для цього Енею, якого переслдувала Юнона, треба було дстатися тал отримати перемогу у численних битвах з мсцевими племенами.

У першй частин, яку Верглй присвятив мандрвкам Енея, вдчуваться сильний вплив на творца Одссе, а в другй частин, присвяченй битв навколо Риму лади.

Прибитого бурею до талйського узбережжя Енея доля приводить до Карфагена, де вн розповда мсцевй цариц Ддон про те, за що найшли на нього ус нещастя. Свою промову до володарки Карфагену Еней почина словами Ти, цариця, наказуш оновити невимовне горе, як з часом стають одним з найзнаменитших латинських афоризмв. Ц слова можна зустрти  у багатьох творах письменникв середньовччя, зокрема у творах Данте.

Друга частина промови явля собою опис подй останньо ноч Тро. Завдяки яскравост деталей високому трагчному пафосу ця частина поеми вважаться найбльш знаменитим уривком твору. На рдну мову перекладало багато поетв, серед яких Шиллер Жуковський.

Бажаючи надати Енею допомогу, Венера змушу царицю Карфагену усм серцем полюбити героя. Еней вже був готовий забути про свй борг вддатися пристраст, але Юптер нагаду йому про його призначення. Еней залиша Ддону, яка у порив пламенея кидаться на клинок, а помираючи, пророку непримириму вйну мж Карфагеном Римом.

Вже на зворотному шляху Еней ще здалеку бачить похоронне багаття сво кохано. Повернувшись до тал, Еней спускаться до пдземного королевства мертвих, як це робить гомервський Одссей, де бажа поговорити з Ддоною, але цариця не хоче його навть бачити. Все, що отриму Еней у царств мертвих це пророцтво Анхза про велич Риму у майбутньому.

Дставшись Лаця, Еней не тльки уклада альянс з царем Латином, а й отриму згоду на шлюб з його дочкою Лавню. Але Лавня вже заручена з царем регулов доблесним Турном. Юнона, обурена тим, що Еней залишив Ддону, знову пдйма проти нього мсцев племена поклада початок новй вйн. Користуючись допомогою свох новопридбаних аркадських етруських союзникв та спираючись на доблесть врних троянцв, Еней здобува перемогу робить переможених своми друзями, а Турна вбива в диноборств.

Саме цим епзодом завершуться поема Вергля лада. Здаться, що Еней вже виконав все, що був повинен виконати йому залишаться насолоджувати щастям переможця героя. Але вн радить свому синов улу брати з батька приклад тльки в його доблест, але няк не в його щаст. Тому образ Енея ма трагчне звучання, а автор, всупереч мфолог, робить його найвидатншим троянським гером, постйно пдкреслюючи його благочестя. Безумовно, Еней не заслугову будь-якого звинувачення на протяз усх дй поеми вн бездоганний, але вн не пала душею, вн не натхненний пристрастю, тому й холоднсть нраву Енея поширються на всю поему.

Слд зазначити, що вплив окремого виду Енея майже не поступаться впливу на лтературу само поеми. Щодо русько лтератури вплив лади Вергля його головного героя найбльш вдчуваться на злам XVIII-XIX столть.  У пзнш часи до наших днв поема Вергля лада ста обраним читанням для нечисленного кола людей.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт