Реферат на тему "Листопад"

Реферат на тему "Листопад"

Задать свой вопрос
1 ответ
Травок'янист багаторчн рослини довговчнстю не поступаються перед деревами. Так, деяк папорот наших лсв можуть жити понад 100 рокв. Довговчн дерновинн злаки наших степв. Ко-вила наприклад нод живе близько 300 рокв.
Змни в неживй природ, рослинному свт зумовлюють вд-повдн змни у житт тварин. Вдповдно до програми дитячого садка ознайомлення дошкльникв з тваринами ма здйснюватися протягом рзних сезонв, шляхом показу взамозв'язкв мж змна-ми разумов життя вдповдними змнами у житт тварин.
Початок сплячки у плазунв земноводних збгаться з перши-ми приморозками масовим листопадом. Пд час цльових прогу-лянок до водойм слд звернути увагу дтей на вдсутнсть жаб, тритонв. Наголосити, що деяк жаби зимують на дн водойм, а деяк ховаються пд корння дерев, пд камння, у пдвалах. Ящрки зимують у нрках, глибоко заповзаючи у них, а зм ву-ж найчастше у норах пд корнням дерев.
Восени цкаво спостергати за життям птахв хньою пдго-товкою до зими. Оскльки рзко зменшуться кльксть поживи для комаходних птахв, як добувають у повтр (серпокрильцв, ластвок, мухоловок), першими вдлтають у тепл кра серпокрильц. За ними у вересн вдлтають ластвки, мухоловки, зозул, плис-ки, зяблики. Качки, гуси, лебед часто затримуються до застыл-зання водойм.
Пдготовка до зими у наших ослих птахв характеризуться дуже нтенсивним живленням. Птахи втрачають прив'язансть до певного мсця починають кочувати у пошуках корму. Вони зби-раються у згра лтають у мсцях, найбагатших на корм. У цей час птахи дуже жирють, а це важливе пристосування до зими. Ворони, галки, сороки, граки восени залишають мсця, на яких розселялися навесн, з потомством повертаються у м100 та се-ла, де кочують по подвр'ях, добуваючи корм.
Що виклика оснн вдльоти птахв? Основна причина не-стача звичного корму або неможливсть добути його з-пд снгу. Перельоти вдбуваються внаслдок складних нстинктв, власти-вих птахам.
З наближенням зими вдбуваються змни у зврв. Шерсть гус-тша, до лтнього волосу додаться зимовий пдшерсток. З на-станням холодв змнються забарвлення шерст у блок, зайцв. Деяк гризуни (миш, хом'яки, блки) займаються збиранням корму.
Рзн види ссавцв по-рзному пристосовуються до несприятливих разумов життя. Деяк впадають у сплячку (жак, ховрах, бор-сук). Температура хнього тла знижуться до +5...+ 9 С, частота дихання зменшуться настльки, що у 4060 разв скорочуться споживання кисню. За час сплячки жаки, наприклад, втрачають близько третини сво маси.
Т ссавц, що можуть знаходити соб жу, ведуть активний спо-сб життя (кроти, бобри, полвки, вовки, лисиц, лос, олен тощо). Саме ц пристосування змстом цкавих розповдей вихователв для дошкльникв.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт