"Климко" сочнение на тему жиненый путь климка(на украинском языке

"Климко" сочнение на тему жиненый путь климка(на украинском языке

Задать свой вопрос
1 ответ
Вйна несе горе всм. Кров, бль, страждання випали на долю дорослих, як з зброю в руках пшли на фронт. Та як почувалися дти пдлтки, багато з яких залишилися без пклування старших, без даху над головою, перед щоденною смертельною небезпекою? На соб, свой дол вдчув чорний подих смерт Григр Тютюнник. Пзнше, ставши письменником, вн не змг не описати тих страхть, як випали на долю поколння. Розповдь про дтей вйни основна тема його творчост, зокрема повст Климко.

Головний герой, як сам письменник, залишився сиротою, виховувався у дядька, доки той не загинув вд нмецько бомбардируй. Вже з початку повст ми бачимо, що хлопчик серйозний, вдповдальний. А з смертю дядька йому зовсм довелося покладатись тльки на себе. Климко, його друг Зульфат чуйн, чутлив до чужого горя. Сам беззахисн, вони прихистили у для себя свою вчительку з немовлям. Зрозумвши, що запасв на зиму обмаль, Климко виршив ти у Словянськ по сль, на яку можна було намняти харчв. Подорож далека й безпечна, але Клим-ко готовий терпти холод голод заради Зульфата, заради Натал Миколавни дитинчати. Взамодопомога характерна риса майже всх геров оповдання. На перший погляд безпорадна людина у трагчнй ситуац знаходить сили можливсть допомогти ншй: хлопц допомагають вчительц, старий безногий швець разом з голодним Климком рятують молоденьку двчину вд облави, чужа жнка догляда больного Климка навть запрошу залишитися жити у не. Бда зближу, згуртову людей, виявля глибини людсько душ: доброту, поряднсть одних жорстоксть та пдлсть нших.

 

Фнал оповдання трагчний. Климко загинув вд фашистсько кул теснее бля самого дома, а з пробитого мшка тоненькою цвкою потекла на дорогу сль.

Ця повсть страшна свою правдою про вйну прекрасною правдою про благородних людей. Схиляючи голову перед памяттю дтей, що загинули на вйн, ми мамо докласти всх зусиль, аби не опалював вогонь вйни душ дтей.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт