скласти твир мий улюблений мифичний герой промитей

Скласти твир мий улюблений мифичний герой промитей

Задать свой вопрос
1 ответ
 Мй улюблений мф
      
      Мфами називаються давн оповд про створення свту, походження людини, про дяння богв та геров. Вони були складен ще за часв, если людина не могла пояснити виникнення свту, появу людини на Земл, явища природи через брак знань.
      Одним з найпопулярнших мфв Давньо Грец сьогодн залишаться мф про могутнього напвбога Геракла, найбльш шанованого греками героя. Про нього створено цлий цикл мфв, у яких описано його життя: вд удивительного народження до само смерт. Народився Геракл у см' смертних людей Алкмени та Амфтрона, онука славного Персея. Але батьком його був сам верховний бог Зевс. Вн хотв, щоб його син володарював над усм свом родом. Та ревнива Зевсова дружина Гера зробила так, щоб влада дсталася ншому представнику цього роду - Еврсфею. Тод Зевс уклада з Герою угоду: Геракл буде пд владою Еврсфея, доки за його наказом не здйснить дванадцять больших подвигв. Псля цього вн стане вльним та безсмертним. Так могутнй герой дстав сво м'я - Геракл - той, хто звершу подвиги через утиски Гери.
      Мен дуже подобаться цей мфчний герой. Вн хоробрий, сильний, смливо йде до сво мети, незважаючи на перешкоди. Особливо мен сподобалась оповдь про шостий подвиг Геракла "Стайн короля Авгя".
      Свтлоносний бог сонця Гелос дав свому синов Авгю величезн багатства. У нього були численн табуни. За наказом Еврсфея Геракл повинен був очистити вд гною стайн царя Авгя. Геракл запропонував Авгв очистити за один день ус його величезн стайн, якщо той погодиться вддати десяту частину свох табунв. Авгй погодився, бо йому здавалося, що неможливо виконати таку боту. Геракл повалив дв протилежн стни, що оточували стайн, вдвв у их воду двох рчок. Вода цих рк за один денек винесла весь гнй з 100нь, а Геракл знову звв стни. Если герой прийшов за винагородою, то цар не вддав йому обцяного. Але через клька рокв, уже звльнившись вд служби Еврсфев, Геракл помстився царев Елди. Вн з великим вйськом перемг короля Авгя у кровопролитнй битв. Псля перемоги Геракл принс жертви олмпйським всевышним встановив олмпйськ гри, як й проводились греками з того часу кожн чотири роки.
      Найбльше в мф про шостий подвиг Геракла мен сподобалось те, що герой при здйсненн його виявив не тльки силу, а й кмтливсть.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт