Образ рдно земл у слов

Образ рдно земл у слов

Задать свой вопрос
1 ответ
Образ Русько земл в "Слов"


з сиво давнини, через столття долтають до нас кричи, у яких звучить палка любов до рдно Русько земл. У генальному давньому лтопис "Слово о полку пламеневм" Руська земля усвдомлються як щось дине, як надбання народу, що йде вд одного кореня, незважаючи на чвари та снування рзних князвств.

Душа творца "Слова..." невддльна вд рдних просторв туманв пвденно-руських пагорбв безмежних степв. Природа живе та диха в "Слов...", разом виступа з вонами-русичами, як перегородили "велик поля черленими щитами". Вона рад разом з ними перемоз, суму пд час поразки. Не переста дивувати нас земля наша багатьма озерами, рками та джерелами, високими горами, дбровами, просторими полями, рзномантними зврами та птахами, мстами большими, селами чудовими.

Образ Русько земл - центральний у "Слов о полку пламеневм". Гером "Слова..." не хто-небудь з князв, а руський народ. До Русько земл звернен вс найкращ почуття творца.

Создатель "Слова..." змальову безмежн простори Русько земл, рдного краю, великого й неосяжного. В дю втягнут окрем географчн простори: половецьк степи, син море, Дон, Волга, Днпро, Дунай, а з мст - Кив, Полоцьк, Чернгв, Курськ, Переяславль, Блгород та багато нших. Уся Руська земля знаходиться в пол зору творца.

Образ Батьквщини з багатьма мстами протиставляться виду половецько земл - земл незнано.

Руська земля для автора "Слова..." - це, звичайно, не тльки "земля" у власному розумнн слова, не тльки руська природа, руськ мста, це в першу чергу люд, що населя. Автор "Слова..." малю мирну працю орачв, яку порушують чвари князв, вн пам'ята про дружин руських вонв, що оплакують свох чоловкв, загиблих у битв за Кивську Русь, вн розповда про горе всього руського народу псля поразки пламенея.

Разом з тим у поняття "батьквщина" автор "Слова..." включа також сторю. Розповдаючи про невдалий похд князя пламенея на половцв, создатель охоплю под життя на територ Кивсько Рус за пвтора столття, спвставляючи минуле з тепершнм.

Для творца "Слова..." образ земл нби живий. Створюючи найвидатншу пам'ятку культури Кивсько Рус, вн зумв охопити всю Русь, об'днавши в свому опис природу, людей, сторю. Образ Батьквщини-страдниц важливий як у художньому, так в дейному задум "Слова...": вн виклика спвчуття до не у читача, пробуджу нелюбовь до ворогв, заклика руський народ на захист.

Любов до Батьквщини водила пером творца цього безсмертного твору. "Слово о полку пламеневм" у наш час, час соцальних нацональних конфлктв, звучить як духовний заповт наших давнх пращурв. Це "золоте слово" вчить нас любити свою Батьквщину збергати днсть.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт