характеристика образв у роман мойсей

Черта образв у роман мойсей

Задать свой вопрос
1 ответ
Головний герой поеми Мойсей, це сивочолий пророк, його волосся бле, як снг, вн фзично слабкий через старий вк, проте дуже мцний духовно: "Се Мойсей, позабутий пророк, (абзац) Се ддусь бессилий,  (абзац) Що без роду,без стад жнок  (абзац)Сам 100ть край могили.  (абзац)Все, що мав у життю, вн вддав  (абзац)Для одно де, горв, яснв, страждав, (абзац)  трудився для не." В образ Мойсея создатель наголошу саме на протиставленн фзично слабкост та духовно велич, краси душ пророка:"Хоч лта його гнуть у каблук (абзац) з турботами в пар,(абзац)То в очах його все щось горить,(абзац) Мов дв блискавки в хмар. (абзац)Хоч волосся все бле як снг, (абзац) У старечй оздоб,(абзац)То стоять ще т горд жмутки,(абзац) Як два роги на лоб." Вдданий свому народов, Мойсей беззавтно його обожать бореться за його визволення, але на хвилину й вн засумнвався у свой вр. Таким чином, поет показав, що вождь не може мати жодних сумнвв у справедливост обраного ним шляху. У конфлкт з народом трагедя Мойсея як пророка.

Бес зневри Азазель (злий дух, що зявляться перед пророком у пустел) отрую його душу сумнвами, вирива з не розпачливий крик: Одурив нас гова! За зневру цю Мойсей був покараний: вн помер на пороз земл свох предкв, побачив , але не вступив на не.

На шляху до високо мети Мойсею перешкоджають  Аврон Датан  дрбн людц, що вважають за мету не великий деал, а мзерну особисту користь, намагаючись демагогчно схилити до цього маси. Злыми бесами громади зобразив ван Франко цих ворогв Мойсея. Вони розвнчуються поетом, бо прагнуть вдвернути люд вд обраного шляху, яким веде Мойсей. В образах Датана Аврона поет викрива зрадникв революцйного руху, реформств угодовцв. Словами Мойсея вн карта антинародну сутнсть хнх демагогчних заяв, спрямованих в дн мятежу на захист спокою як найблаженншого стану.

Князь конюхв гошуа  новий ватажок врейського народу псля смерт пророка Мойсея, який продовжу його справу, надиха свй люд не здаватися й продовжувати шлях до обтовано земл.

Колька Балыев
ван Франко
Ден Низяев
абзац не ставился.. я там его дописала, а то мало ли.. не заметишь.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт