Твр на тему "Мо ставленя до Чпки"Мнмум 2 листа в зошит.

Твр на тему "Мо ставленя до Чпки"
Мнмум 2 листа в зошит.
Допоможть будьласка.

Задать свой вопрос
1 ответ

У 1875 роц Панас Мирний разом з свом братом ваном Бликом закнчив працю над багатоплановим соцально-психологчним романом "Хба ревуть воли, як ясла повн?". У базу роману було покладено реальне складне життя селянства з його радощами кривдами, злиденнстю соцальною нервнстю, а також з жорстокими дями "захисникв" народу.  

      одним з таких народних бунтарв був Чпка - головний герой роману. Життя у злиднях, зневажливе ставлення до Чпки сльських дтей, невдступне прзвисько "виродок" мали згубний вплив на формування його нраву. Ще змалку в Чпчинй душ з'явилася ненависть до людей, яка потм зруйнувала його життя. Але разом з цим у дитячй душ зароджувались щирсть, чеснсть, доброта, розвитку яких сприяли лагдн казки розповд люблячо бабус Оришки. Тому, багато розмрковуючи над стосунками мж людьми, Чпка казав: "Я, бабусю, добрий... Я злобного не робитиму... Я буду добрий, бабусю...".  

      вийшов з Чпки щирий, чесний, вдвертий працьовитий парубок - борець за правду. Але чтко виявляться слабксть нраву Чпки, бо если в нього преступно вдбрали землю, вн зламався, втратив вру в справедливсть, виршив, що нема в житт щастя. Чпка став пропивати все, що заробив власною працею, завв соб друзв-розбишак.  

     Та ось незабаром добре в Чпчинй натур змогло взяти гору, перемогти, вн, помирившись з матр'ю одружившись з коханою двчиною, почина нове життя, завдяки свой працьовитост 100 заможним чоловком. Радючи за сина, мати нби помолодшала, але щастя тривало недовго. Не витримавши друго кривди, яку заподяли йому пани псля виборв у земство, Чпка пд впливом "лихого товариства" повертаться до розбйного життя, тепер уже назавжди. Спотворення Чпки як людини, його "кривав" вчинки в боротьб за "правду", знищення ним невинних людей привели до страшних наслдкв. Не витримавши тако "боротьби за правду", Галя повсилась, а стара мати мусила викрити влад свою дитину. У такому трагчному житт Чпки винен не тльки суспльний лад, який зробив його жорстокою, злою людиною, а й вн сам. Чпка був винен у тому, що не зумв скористатися добрими порадами став на лихий шлях, перетворившись на злодя-зарзяку.  

     Взагал, в образ Чпки Панас Мирний показав, як важко знайти справжн шляхи для боротьби з гнобителями кривдниками, як нередко ц пошуки призводять до знвечення людського нраву, спустошення душ.

На формування нраву цього персонажу вплило життя у постйних злиднях, зневажливе ставлення до хлопця сльських дтей, невдступне прзвисько виродок та багато нших чинникв. З малих рокв в душ Чпки зародилася нелюбовь до людей, яка згодом зруйнувала його життя. Але проти все у дитячй душ так само зародилися доброта, чеснсть щирсть. Розвитку цих якостей сприяли розповд люблячо бабус Оришки лагдн казки. Розмрковуючи над людськими стосунками, Чпка казав: Я, бабусю, добрий. Я злобного не робитиму Я буду добрий, бабусю. справд, з початку з нього вийшов працьовитий, вдвертий, щирий чесний парубок.

Але незабаром стала виявлятися слабксть Чпчиного нраву, а если у нього вдбрали землю, вн зовсм зламався, втративши вру у справедливсть. Виршивши, що нема щастя в його житт, вз завв соб друзв-розбишак став пропивати все, що заробив власною важкою працею. Та пройшов деякий час знову добро в душ парубка перемогло. Чпка почина нове життя вн примиряться з матрю, одружуться з коханою двчиною завдяки свой працьовитост дуже быстро 100 заможним господарем. Мати навть помолодла, радючи за щастя свого сина.

Але щастя це тягнулося недовго. Чпку знову скривджують, в цьому випадку пд час виборв у земство. Пд впливом лихого товариства вн повертаться до розбйницького життя, на цей раз уже назавжди. Знищення Чпкою невинних людей, його кривав вчинки у боротьб за правду, його спотворення як людини привели до жахливих наслдкв. Не витримавши тако боротьби за правду свого чоловка, Галя вшаться, а мати з часом вида свого сина влад.

На мй погляд, у такому трагчному житт винен не стльки суспльний лад соцальна несправедливсть, яка снувала в той час, скльки сам парубок. Адже скльки людей, незважаючи на важку долю до кнця залишилися справжнми людьми не стали на шлях розбою. А ось Чпка не зумв скористатися добрими настановами, як давали йому рдн люди, врешт-решт перетворився на звичайного злодя та вбивцю.

Я вважаю, що Чпка не бунтар не правдошукач, а звичайний злочинець. Дйсно, дуже важко знайти врн шляхи для боротьби з кривдниками гнобителями, але маючи достатньо завзятост, так шляхи вдшукати все ж таки можна. А Чпка в свох пошуках не виказав наполегливост терпння, що привело до спустошення його душ знвечення характеру.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт