Напишть твр-роздум Мо роздуми над долею укрансько см" (за повстю .Нечуя-Левицького

Напишть твр-роздум Мо роздуми над долею укрансько см" (за повстю .Нечуя-Левицького "Кайдашева см"я")

Задать свой вопрос
1 ответ

ван Нечуй-Левицький один з найвизначнших укранських письменникв, автор таких вдомих творв з народного життя, як "Микола Джеря" "Кайдашева см'я". Ц твори стали неначе чистими перлинами на рунт укрансько лтератури, видляються свом високим художнм рвнем, письменницькою майстернстю.

Уже з перших сторнок повст "Кайдашева см'я" читач потрапля в село Семигори, що знаходиться в яру, який "в'ться гадюкою мж крутими горами, мж зеленими терасами". В уяв постають пд солом'яними стрхами хати, подвр'я, що огороджен невисокими тинами, з димарв ледь помтною змйкою вгору пднматься дим. Нарешт зустрч з героями. Неначе живой стають вони перед очима. Ось Маруся Кайдашиха гарна господиня, що рано встала почала готувати снданок. Крпаччина висушила душу, знищила в нй все добре, нжне, ласкаве, Тепер жадоба до власност керу всма вчинками. Вона довгий час працювала в панв, навчилася зневажливо ставитись до бднших за для себя. Саме через це в см' найчастше виникали сварки.

Здесь. же чоловк Омелько Кайдаш. Вн не сидить без дла. Працю по господарству. Його зовншнсть нрав мали на соб вдбиток важко прац. Пекучий бль невол, який залишився в його душ, вн намагався залити горлкою. Вона й довела його до загибел. 100 жалко цього працьовитого, добросердечного чоловка, якого згубило пияцтво, безвихднсть пдневльного життя.

Чим бльше заглиблюшся в текст, тим важче 100 на душ. Але чому ж? Та тому, що рдн люди перетворюються на ворогв. Невже так можна ненавидти найрднших? через що? Хба тут винна злее власнсть? А де подлися людська совсть, повага, милосердя, искренна щедрсть? Якими ж принципами керуються геро твору? Постйн сварки за "мо" "тво", життя за принципом: "моя хата скраю", думки тльки про себе, а про нших байдуже. Вдстоюючи ц принципи, вони готов оч повибивати одне одному. не тльки у переносному значенн, адже Мотря у сварц за мотовило дйсно вибила свекрус око. А пригадамо епзод, если та ж Мотря ползла на горище, щоб забрати свою курку, заодно покрала яйця в Мелашки. Лаврн отобрав драбину, "Мотря телпалася на стн, наче павук на павутинн". Читаючи повсть, ми сммось. Але смх цей гркий. Письменник з такою художньою майстернстю змалював дрбновласницький побут укранського села, щоб ми вд душ посмялись разом з тим здригнулися вд жаху. Ми ж знамо, що укранц люд добрий, щедрий, привтний, гостинний. Але ста зрозумлим, що постйн злидн, нестача зробили х дрб'язковими, виховували жорстоксть, злсть, бездушнсть, заздрсть. Повсть учить нас, що людина, незважаючи на соцальн умови, виновата бути благородною, повинна розумти оточуючих, щоб няк причини, перешкоди, труднощ не змогли б зробити з не егоста та власника. Тож будемо цнувати родинн стосунки, пдтримувати одне 1-го, бо дружба та злагода мж членами родини це запорука спокйного, довгого, щасливого життя.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт