Поезя Т. Шевченка чим вона мене приваблю твр

Поезя Т. Шевченка чим вона мене приваблю твр

Задать свой вопрос
1 ответ

Т. Г.Шевченко зявився у мому житт, если я була маленькою. Читала твори большого поета все бльше переконувалася, що Тарас Григорович Шевченко незвичайна людина. Його талант, любов до рдного краю, вболвання за долю укранського народу, нелюбовь до гноблення тривожили мою душу. Т. Шевченко став для мене духовним наставником. Я захоплююся його Кобзарем, який вдкрив перед мною картини минулого крпацького життя, викликав сльози спвчуття. Саме завдяки цй книжц я зрозумла трагедю укранського народу з його вчним прагненням до свободи.

Твори поета просто зрозумти, бо в кожному можна вдчути часточку Кобзарево душ. Затамувавши подих, читала баладу Причинна, уявляла, як реве та стогне Днпр широкий, мсячну буряну нч, чула вопли сичв бачила змучену чеканнями двчину. Вона згубила найдорожче у свому житт коханого тепер стражда, втративши сенс життя. Героня поста перед нами безсилою, тендтною, нжною стотою, яка залишаться одна у всьому свт наодинц з свом горем та переживаннями. Уже в цй балад вдчуваться фольклорний тип мислення Шевченка, тсний зв'язок з народом. Збурений Днпро то символ боротьби поневолено укрансько нац за свою свободу, символ Украни. Композитором Данилом Крижанвським створена псня Реве та стогне Днпр широкий, яка стала одним з нацональних гмнв Украни.

Справжнм шедевром лрики поета правосудно вважають врш Садок вишневий коло хати, який зявився як итог ностальг Т.Шевченка за рдним крам, земляками, пснями. Создатель змальову вимряну ним гармоню краси природи, людини мистецтва, радост життя у взамнй любов. Вишня соловейко як уособлення укрансько садиби, см, кохання зачарову читача. Вдчуваться непдкупна любов Т.Шевченка до сльсько хати, яка одвчним оберегом велико укрансько родини.

Переливи рзних душевних станв, настров, думок Т.Шевченко втлив у цикл вршв У каземат. Вн був створений Т.Г.Шевченком, если той сидв у Петербурз в каземат пд час слдства над учасниками Кирило-Мефодвського братства. Тарас Шевченко пише тринадцять нових поезй, вдомих пд загальною назвою У каземат. Зокрема, елегю Мен однаково чи буду, пейзаж Садок вишневий коло хати, Ой три шляхи широк.

Центральним у цикл врш Мен однаково чи буду. Вн вважаться одним з художньо найдовершенших вршв Т.Г.Шевченка з циклу У каземат. Це присяга на врнсть Батьквщин. Читаючи рядки цього твору, я уявляю змарнлого, виснаженого чоловка, який витерпвши багато страшних пыток, просить злее щастя для сво крани.

Та не однаково мен,

Як Украну зл люде

Присплять, лукав, в огн

, окраденую, збудять

Ох, не однаково мен

Ц рядки характеризують героя як патрота захисника сво держави.

Т. Г.Шевченка вабила козацька минувшина. Вн захоплювався морськими походами козакв на легкокрилих чайках (ван Пдкова, Тарасова нч). Окрм лричних вршв, Т. Шевченко писав поеми. Тарасова нч перший героко-сторичний твр Т.Шевченка. Спираючись, передусм, на народн перекази та псн, Т.Г.Шевченко створив художн образи сторичних та вигаданих дячв т доби. Тарасова нч народна назва реально сторично под: перемоги козакв-повстанцв пд проводом Тараса Федоровича (Трясила) над вйськом С.Конецьпольського. Саме ц под втлен у поем Т.Шевченка. Ще в дитинств вн захоплювався розповдями свого дда вана про козаччину та гайдамакв. Маючи феноменальну пам'ять, Тарас, почуте вд дда, вдтворив у свох поемах, зокрема у поем Гайдамаки.

Творчсть Тараса Шевченка не обмежувалася злее поетичною дяльнстю. Вн був одним з переспвувачв Плачу Ярославни з Слова про похд горв. У свох творах поет використовував сатиру та роню, висмюючи самодержавну полтику короля та продажнсть корисливсть царського оточення.

Поетичний свт Т.Г.Шевченка тсно повязаний з його власним життям. Вн на соб вдчув крпацьку недолю, витерпв ус тяжк приниження, протистояв заборонам писати. Його твори мстять вчний заклик до боротьби. Поез Т.Г.Шевченка пройнят жалем, а мр, почуття й думки непдробн. Витвори пера багат на художн образи, вирзняються довершенстю форми, цкавим змстом.

Для мене Т.Г.Шевченко врний син Украни, велетень духу, генй укранського слова, багатогранна особистсть звичайна людина, яка любила, страждала, спвчувала ненавидла. сьогодн для мене слово Т.Г.Шевченка джерело натхнення, духовна база мого життя. Йому, замечательному поету, я присвячую свй врш:

виткають з-пд пера рядки.

Не писар вн не творець сторй.

Працю сам. Навщо м дует?

Лиш вчне слово сильна його зброя.

Не вон вн нескорений поет.

Вера Ващинина
Менше треба
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт