украна в огн - твр безсмертя укранського народу

Украна в огн - твр безсмертя укранського народу

Задать свой вопрос
1 ответ
Мабуть, нема жодно укрансько родини, яко б не торкнулася неувязка вйни. Не обйшло це зло й Олександра Довженка на довго закарбувалася в мою пам'ять фраза з "Щоденника" талановитого митця людини з велико лтери: "Украну зна той, хто був на пожарах". Вн був... Можливо, саме цьому вдтворив усю правду вйни у кноповст "Украна в огн". 
У кноповст письменник звертаться до найтрагчнших сторнок з стор Велико Втчизняно вйни до початку та вдступу радянських вйськ на схд. Цей твр свордним лтописом про найтяжч, найгрзнш дн початку вйни. 
У центр твору трагчна толика хлборобсько родини Лаврна Запорожця, що уособлю долю всього укранського народу, зганьбленого, розтоптаного ворогом. Письменник розповда про той жахливий час, коли пд тиском ворога вйська захисникв не просто вдступають ткають, залишаючи на поталу непдготовлених беззбройних людей. Создатель показу Украну в цей час у знакчному образ Олес, яка 100ть на роздоржж подй з свом розпачем горем. Що чека ? Символчним у повст образ Христ Чепурно. У ньому создатель узагальнив трагедю укранського народу, що був кинутий на поталу фашистам, перенс ус найтяжч випробування, масове фзичне нищення, вивезення до Нмеччини на примусов роботи. На жаль, багатьох з тих, хто повернувся, на Батьквщин було названо зрадниками й засуджено. щось символчне в обрванй мирнй псн Запорожцв, яку вони вже неповним смейним складом доспвають злее псля вйни. Показу письменник розтерзане фашистами село пд час окупац, що да повне уявлення про пытки вс Украни. Читача приголомшу жахливий трагзм становища обычного люду пд час окупац: "Жнки кидались пд позд, який, не зупиняючись, йшов свою ходою", "нмц клали в ряд розстрлювали цл родини, пдпалювали хати", "вже не було кому н плакати, н проклинати..." 
Олександр Довженко не був сталнською маронеткою, тому його твр пронизаний багатограннстю, вн висвтлю реальн вчинки компартйних дячв, як залишали напризволяще укранський люд. Змальовуючи початок вйни, письменник показу пекло подй, як з вол Стална Гтлера розгорнулися в Укран. Осмислюючи трагчн колз вонно дйсност, Довженко критику антигуманн помилки передвонного часу. 
Засуджуючи вйну, Олександр Довженко неодноразово виявляв свй большой гнв до загарбникв, осмислював дух непокори всього укранського народу. У твор утверджуться висока дея невмирущост укрансько нац, високо морал укранцв. Твр Довженка свордним меморкрасном укранському народу.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт