цитати до образв патротв у роман маруся чурай

Цитати до образв патротв у роман маруся чурай

Задать свой вопрос
Евгения Тило
цитати!
1 ответ
Образ Марус Чурай  образ митця свого часу, який органчно зливаться з образом Украни. Постать реально двчини з народу, обдаровано чарвним голосом поетичним свтосприйняттям, вироста до символу, нби вбираючи в для себя духовний потенцал Втчизни. За словами вана, Маруся це глас Украни, душа . Звитяги наш, муки руни безсмертн будуть у словах, каже про поетесу ван скра. Таку ж характеристику да двчин й гетьман Богдан Хмельницький, який сказать, що псн як перло многоцвтне, як дивен скарб серед земних марнот.Справжнй митець, Маруся наделена подарком глибше й гострше за нших вдчувати свт, близько перейматися людськими радощами стражданнями. У свдомост читача образ Марус Чурай зливаться з образом Украни не злее тому, що пдносять до символу нш геро роману, а передусм через те, що в нй уособлен кращ моральн риси укранського народу, його найвищ духовн злети, кращ моральн переконання судження митця сво доби, оскльки тема митця мистецтва проходить через сторичний роман у вршах Маруся Чурай наскрзно.У залежност вд художньо мети твору письменники по-рзному трактують отруння Марусею Гриця. М. Старицький стверджу, що для Марус кохання до Гриця мета життя. Вона невгодна н за яких разумов розлучитися з свом коханим, а тому готу отруту для их обох. Смерть повинна була поднати закоханих навки, бо у иному потойбчному свт нема ворогв, нкому буде вже х розлучати. Проте Гриць помилково випив увесь трунок помер сам. Маруся збожеволла.О. Кобилянська картину отруння Гриця залиша поза сюжетом твору. А читача наводить на думку, що Тетяна (читамо Маруся) власноруч збрала злля отрула Гриця, помстившись хлопцев за зраду. Н
е даремно ж письменниця да й прзвисько Туркеня. Вона запальна, ршуча, здатна на висок почуття, не розум брехн, не проща зради. Сама також гине.
Маруся Чурай Лни Костенко не ма нчого спльного з помстою, злочином. Вона митець. душа спва пснями народу. Вона здатна на страждання, на помсту н. Отруту героня роману приготувала для себе, бо не могла бльше складати псн, душа болла, покривджена Грицевою зрадою. Нмий поет то вже не поет. Маруся хотла отрути для себя, а Гриць випив отруту випадково. Погибель коханого ще бльшою мрою покрпила страждання. Псля його смерт Маруся не написала жодно псн, навть псля того, як виправдав трибунал, померла, бо не виправдала сама для себя.Для втлення сво флософсько-естетично концепц Лна Костенко вдало вибрала нечасто вживаний жанр роману у вршах, який передбача рвноправне поднання епчного та лричного начал. Це дало й змогу прокласти емоцйн мости мж давниною сьогоденням, не ризикуючи скотитися до публцистично декларативност.  
Полина Фомиченко
цитаты необходимы
Василиса Можаровцева
Не плач, не плач, Марусенько, Не плач, не журися Та за свого миленького Богу помолися.
Руслан Мильчин
Прощай, милий мй синочку, Та не забувайся, Чрез чотири недленьки Додому вертайся!
Витек Аношков
Ой Бог зна, если возвращусь, У яку годину. Прийми ж мою Марусеньку Як рдну дитину.
Семён
Если в похд виходила батава, пснями вопила Полтава. Що нам було потрбно на вйн? Шабл, знамена псн...
Маринка
Ця двчина не просто так Маруся. Це голос наш. Це псня. Це душа
Милана Бельченкова
Ця двчина... Обличчя, як з кон. ви збиратесь карати?! А що, як нший вибрати закон, не з боку вбивства, а з боку зради? Ну ж про зраду там як статт? Не всяка расправа ма буть грешна. Що ж це виходить? Зрадити в житт державу злочин, а людину можна?!
Анатолий Тытыныныка
если для тебя надобно на русском то перевиди сам)
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт