Махонький опис життя Тараса Г. Ш. (5-6 рядкв)

Махонький опис життя Тараса Г. Ш. (5-6 рядкв)

Задать свой вопрос
1 ответ
У першому й другому томах академчного збрання творв Шевченка вмщено поетичн твори.Хронологчна граница мж першим иным томами арешт 5 квтня 1847 р., що рзко змнив долю та умови творчост поета. Поетичн твори 1837 початку 1847 року (до арешту Шевченка) складають перший том, наступн твори 1847 року (починаючи з циклу В каземат) та 1848 1861 рр. (до кнця творчого шляху поета) другий том.До першого тому вперше вводяться роздли Редаговане, Dubia (друкуються псля вршв, балад поем, як складають перший, основний роздл, яким вдкриваться том). До роздлу Dubia ввйшли тльки так врш, щодо яких авторство Шевченка виклика малюсенько сумнвв. Врш 1837 1847 рр., що вмщувались у давнших виданнях творв Шевченка помилково чи без достатнх пдстав 1, у цьому том не передруковуються.У середин кожного роздлу твори розподлено за рчними рубриками. Такий подл до певно мри умовний, оскльки над деякими творами Шевченко працював протягом клькох рокв, та й не завжди рк написання врша, балади чи поеми можна визначити точно. Але вн зручний для читача спираться на власн намри поета, виявлен, зокрема, пд час складання рукописно Малюсенько книги, а потм Бльшо книги, в яких твори 1847 1860 рр. згруповано (не завжди точно) саме за рчними рубриками 2. Твори, над якими Шевченко працював протягом клькох рокв, вднесено до того року, на який припада основна частка творчо прац. Точнш вдомост про датування творв подаються у коментарях.

1 Див.: Кирилюк . П. Питання шевченквсько текстолог // Збрник праць девято науково шевченквсько конференц. К., 1961. С. 26 38; Сиваченко М. . Над текстами укранських письменникв. К., 1985. С. 24 103.2 Див.: Бородн В. Рукописн збрки Шевченка Малюсенька книга та Бльша книжка як джерела тексту // Збрник праць двадцять пято науково шевченквсько конференц. К., 1983. С. 14 49.

Як управляло, твори друкуються у хронологчнй послдовност за часом хнього написання. Твори, що мають широку орнтовну дату (мсяць чи понад мсяць, рк чи понад рк), ставляться в загальний ряд за другою, верхньою межею. У тих випадках, если клька творв датуться одним тим же самим мсяцем чи роком точнш дати встановити неможливо, вони розташовуються в тому порядку, в якому х записано до рукописних зброк самого поета. Насамперед це стосуться поезй 1847 1850 рр., переписаних Шевченком псля повернення з Аральсько описо/592/во експедиц до Оренбурга наприкнц 1849 на початку 1850 року (не пзнше 23 квтня денька нового арешту поета) до Малюсенько книги за рчними рубриками.Пдставою для датування стали творч рукописи, частина яких датована чи мстить датован твори, листи, щоденник, автобографя поета, свдчення сучасникв у хньому листуванн спогадах, прижиттв видання й публкац, деяк рукописн перечни, документи про надходження творв Шевченка до цензури 1. Важливою пдставою для датування велико клькост творв, написаних на засланн, розмщення х у вдповдних рчних рубриках згадувано Малюсенько книги 2.Твори Шевченка (основн тексти, нш редакц та варанти) друкуються за автографами, переважну бльшсть яких зосереджено у вддл рукописв нституту лтератури мен Т. Г. Шевченка Нацонально академ наук Украни 3; прижиттвими виданнями та публкацями (з усуненням цензурних купюр за автографами та з виправленням очевидних друкарських помилок огрхв); авторськими робочими примрниками прижиттвих видань (Чигиринський Кобзар Гайдамаки 1844 4, Кобзар 1860 5) з рукописними виправленнями Шевченка; рукописними копями та списками (. М. Лазаревського, П. . Бартенва та н.) з виправленнями поета; деякими ншими, не правленими Шевченком, рукописними перечнями, що доносять автентичний текст, який в автографчному вигляд не збергся; деякими посмертними публкацями (в журналах База, Вечерниц, празькому виданн Кобзаря 1876 р., женевському виданн Кобзаря 1878 р. тощо), здйсненими за автографами, нин не вдомими (з виправленням друкарських та нших помилок). Твори подаються в останнх авторських редакцях, друкованих чи рукописних. Ус уточнення, виправлення, редакторськ конктури, внесен в текст, у тм числ корективи, що усувають цензурн спотворення, застережено у коментарях. Авторськ виправлення переробки тексту вичерпно вдбито у роздл нш редакц та варанти.

1 Збран в кн.: Бородн В. С. Т. Г. Шевченко царська цензура: Дослдження та документи: 1840 1862 роки. К., 1969.2 Збергаться у вддл рукописв нституту лтератури мен Т. Г. Шевченка НАН Украни, ф. 1, 71.3 Див.: Опис рукописв Т. Г. Шевченка. К., 1961; Оковвник по фондах вддлу рукописв нституту лтератури. К., 1999. С. 539 559.4 нститут лтератури мен Т. Г. Шевченка НАН Украни, вддл рукописв, ф. 1, 76.5 Там само, ф. 1, 70.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт